Daisy De Loof uit Gits doet gooi naar titel van ‘Homo Universalis’

Vanaf zaterdag 30 maart strijden opnieuw honderd kandidaten tegen elkaar in het VRT-programma ‘Homo Universalis’. Daisy De Loof (50) uit Gits is een van de deelnemers die een gooi doet naar de eindzege.

De komende tien weken kan je opnieuw volgen wie de meest uiteenlopende spelletjes overleeft en zich uiteindelijk mag kronen tot de nieuwe Homo Universalis. Elk jaar gaan honderd kandidaten met elkaar de strijd aan. Onder hen ook telkens tal van West-Vlamingen. Dit jaar telt onze provincie zo’n zeventien kandidaten. Waaronder ook Daisy De Loof uit Gits, die eens iets zots wou doen op haar vijftigste.

“Eerst heb ik een halve marathon gelopen, maar ik wou nog iets meer. Dus schreef ik me in voor Homo Universalis”, doet Daisy haar verhaal. “Ik maakte een video waarin ik mezelf voorstelde en waarin ik uitlegde waarom ik wou deelnemen. Zo’n drie weken later kreeg ik al telefoon voor een videogesprek. Kort daarna kreeg ik dan te horen dat ik geselecteerd was.”

Vertrouwensbeestje

In het dagelijkse leven runt Daisy samen met haar man het fitnesscentrum Moovers in Roeselare en in Gits. De 50-jarige gezondheidscoach had dan ook geen schrik van de sportieve proeven. “Ik was meer op mijn ongemak voor de denkproeven. Dat ligt iets meer uit mijn comfortzone, maar dat was ook wel een reden waarom ik hieraan wou deelnemen. Van nature ben ik nogal een vertrouwensbeestje. Thuis vraag ik vaak bevestiging aan mijn man, maar daar moest ik alles zelf doen en zelf beslissen. Ik heb er veel uit geleerd.”

Daisy kijkt alvast ook tevreden terug op haar deelname. “Ik kan uiteraard nog niets verklappen, maar het was een ervaring voor het leven. Het is ook een heel toffe groep. Ik heb heel wat nieuwe mensen leren kennen.”

Spanning komt terug

Zaterdag is er dan de eerste aflevering en dat zorgt bij Daisy opnieuw voor een spannend gevoel. “Het is vreemd, maar het is precies of datzelfde gevoel van spanning er opnieuw is. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de reacties”, besluit Daisy, die nog tot zaterdag op reis is, maar ‘s avonds wel thuis samen met haar man, dochter en haar vriend zal kijken naar de eerste aflevering. (MB)

‘Homo Universalis’: vanaf 30 maart elke zaterdag om 20.50 uur op VRT 1 en VRT MAX.

The post Daisy De Loof uit Gits doet gooi naar titel van ‘Homo Universalis’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »

Bellingham en Kane redden Engeland van roemloze aftocht tegen Slovakije

Engeland zit nog in het toernooi. Meer dan een uur leken The Three Lions op weg naar huis tegen een enthousiast Slovakije, maar in minuut 95 achtte Jude Bellingham zijn moment gekomen. Met een omhaal behoedde hij de Engelsen van de nederlaag. De Slovaken waren aangeslagen en kregen na één minuut in de verlengingen de winnende treffer van Harry Kane

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »