“Investeren in jezelf”: zes Tieltse professionals organiseren inspiratiedag rond zelfzorg en veerkracht

Zes professionals uit Tielt en omstreken bundelden de krachten en vormen samen Floreer. Op zaterdag 13 april organiseren ze in Desselgem een inspiratiedag. Centraal staat zelfzorg. “We denken soms te weinig aan een preventieve aanpak.”

Floreer combineert zes professionals: Hilde Crop is yogadocente, Nele Hermie loopbaancoach, Evelien Houthoofdt geeft holistisch gezondheids- en voedingsadvies, Stijn Debaene is osteopaat, zijn echtgenote Evelien Defossez is kinesitherapeut en Dominique Deboever psycholoog gespecialiseerd in burn-out.

Hoe hebben jullie elkaar gevonden?

Nele Hermie: “Ik was erbij bij het ontstaan van Floreer. In mijn praktijk als loopbaancoach kom ik regelmatig in aanraking met mensen die op het randje van een burn-out staan, of die na een burn-out langskwamen. Ik kende Stijn en Evelien van de praktijk In Balans al langere tijd en vond bij hen meteen een grote bereidheid om vanuit kine en osteopathie ook mee te werken en de fysieke klachten bij burn-out aan te pakken. Daarna is Dominique als psychologe en burn-outcoach in ons netwerk terechtgekomen en zo is dat gegroeid met Evelien en Hilde die er respectievelijk de holistische visie op voeding en yoga aan hebben toegevoegd.”

Stijn Debaene: “Mensen met burn-out weten naast huisartsconsultaties vaak niet waar naartoe. Ze gaan langs bij de huisarts om even rust te kunnen nemen, maar met hun burn-outklachten weten ze verder niet waarheen. Ze hebben ook niet de draagkracht om op zoek te gaan naar alle hulpverleners. Het voordeel van ons team is dat wij op elkaar zijn afgestemd. We zijn gelijkgezinden, hebben het vaak ook doorgemaakt en gaan vanuit onze eigen expertise werken.”

“Zelf ga ik op zoek naar waar de stress zich op vastzet en maak ik dat dan los. Mijn vrouw zet dan bijvoorbeeld in op ademhalingsoefeningen. We doen het allemaal met een zachte, holistische aanpak en pretenderen niet alles te kunnen op ons eentje. Maar met de aanvulling van de anderen, met dezelfde passie, kunnen we een breed kleurenpalet aanbieden. Het is heel leuk dat we allemaal met de neus in dezelfde richting staan.”

Jullie organiseren op 13 april een inspiratiedag. Richten jullie je op mensen met burn-outklachten?

Stijn: “We willen veel ruimer werken dan dat. Ook preventief kan er veel gedaan worden. De inspiratiedag is eigenlijk een zelfzorgdag waar mensen inspiratie uit kunnen halen.”

Nele: “Het biedt ook wel een kleinere drempel. Mensen kunnen letterlijk en figuurlijk eens gaan proeven, maar in elke workshop zit wel voldoende diepgang zodat er ook meteen resultaat uit gehaald kan worden. We geloven als team ook sterk in de zelfredzaamheid van mensen.”

Dominique Deboever: “De aanpak van Floreer is ook zo leuk omdat het op maat is. Soms komen mensen maar bij één iemand terecht, soms bij meerderen, afhankelijk van de behoefte. Op de inspiratiedag kunnen ze eens bekijken wat voor hen zou kunnen werken.”

Evelien Defossez: “Er zijn ook mensen ingeschreven die geen klachten hebben, maar die het gewoon eens belangrijk vonden om voor zichzelf te zorgen. Ze hebben dit aan zichzelf cadeau gedaan.”

Nele: “Daar willen we met Floreer ook meer naartoe. Nu moeten we vaak problemen oplossen als die er al zijn, terwijl we zoveel preventief zouden kunnen doen. Investeren in jezelf vooraleer er problemen zijn.”

Is de inspiratiedag eenmalig, of volgen er meer?

Evelien Houthoofdt: “We zien het zeker als een begin van iets nieuws, op welke manier we het in de toekomst ook gaan invullen. Dat hoeft niet altijd hetzelfde concept te zijn, maar ik vind het persoonlijk heel leuk om er als team te gaan staan en te inspireren op welke manier dan ook.”

Praktisch

De inspiratiedag ‘Groeien in zelfzorg en veerkracht’ vindt plaats op zaterdag 13 april in Amba Amba in Desselgem. Je bent welkom vanaf 9 uur. Hilde Crop: “Op het programma staat yoga en relaxatie, gevolgd door een keuzeworkshop. ’s Middags is er lunch, waarna een lezing volgt rond gezonde voeding. Na een workout en pauze is er opnieuw een keuzeworkshop. Eindigen gebeurt met relaxatie.”

Er kan ingeschreven worden tot vrijdag 5 april. Meer info en inschrijven: floreren.be.

The post “Investeren in jezelf”: zes Tieltse professionals organiseren inspiratiedag rond zelfzorg en veerkracht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »