Voetbalclub Vilvoorde City licht honderden kansarme kinderen op: “Mogelijk voor meer dan 100.000 euro”

In Vilvoorde heeft voetbalclub Vilvoorde City honderden kansarme kinderen opgelicht. Zij moeten maar een klein deel van het lidgeld betalen, maar nu blijkt dat ze toch een veelvoud daarvan moesten ophoesten. Volgens burgemeester Hans Bonte (Vooruit) gaat het mogelijk over meer dan 100.000 euro. Pittig detail: de voorzitter van de club is gemeenteraadslid voor CD&V in Vilvoorde. 

Meer krantenkoppen in België

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wervik brengt passende hulde aan zes gepensioneerde personeelsleden: “Leuke cartoon als geschenk”

De huldiging van dit keer zes personeelsleden van stad Wervik die met pensioen gingen, vond voor het eerst plaats in de theaterzaal van gc Gilwe. De hulde verliep op een stijlvolle manier en bij elke afscheidnemende medewerker werd een verzameling cartoons geprojecteerd die ereburger André Nollet over de respectievelijke loopbaan en anekdotes tekende.
The post Wervik brengt passende hulde

Lees meer »