Mondzorgpakketten voor 133 kleuters in Koekelare

In Koekelare wordt de lach van de kinderen uit het derde kleuter nog stralender dankzij gratis mondzorgpakketten. Als onderdeel van een initiatief om het belang van mondgezondheid te benadrukken, ontvangen 133 kleuters deze pakketten.

Dit gezamenlijke project van de gemeente en lokale scholen, ter ere van de Dag van de Mondgezondheid op 20 maart, streeft naar een gezonde mondhygiëne vanaf jonge leeftijd. De maand maart staat in het teken van mondgezondheid, een essentieel onderdeel voor een gezond lichaam én geest.

Tandpasta

Elk mondzorgpakket bevat een tandenborstel, tandpasta, een folder van het Vlaams Instituut Mondgezondheid, informatiefolders en een poetskalender. “Een goede mondhygiëne en juist poetsen zijn van groot belang, zelfs op jonge leeftijd. Daarom hebben we ervoor gekozen om alle derde kleuters een gratis pakket aan te bieden, zodat ze thuis verder kunnen werken aan hun mondgezondheid”, aldus Stijn Ramboer, schepen van Gezondheid. De pakketten werden verspreid door Charlotte Hoeman, de intergemeentelijke preventiemedewerker, over verschillende scholen in de gemeente.

Tamara Van Casteren (40), waarnemend directeur van school De Lettertuin aan de Ringlaan 18, deelt vol enthousiasme mee: “Dit is een prachtig initiatief. We zien dat er nog steeds heel wat kinderen hun tanden totaal niet of niet op een correcte manier poetsen.”

Groot gebit

“De kleuters waren erg blij met hun pakketje en juf Jane (49) ging er een hele week mee aan de slag. In de educatieve doos zit een groot gebit waarmee ze het belang van correct tandenpoetsen goed kon laten zien. Na het middageten poetsten ze samen de tandjes en op vrijdag krijgen ze dan het pakket mee naar huis”.

“Één kleuter zag het mondmasker in de educatieve doos en voelde zich meteen ‘de tandarts van dienst’,” voegde juf Jane Beernaert lachend toe.

(SVE)

The post Mondzorgpakketten voor 133 kleuters in Koekelare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Honderd gedetineerden in één week vrijgelaten: “Als noodmaatregel in de strijd tegen overbevolking”

Om de overbevolking in de gevangenissen aan te pakken, mochten deze week honderd gedetineerden vervroegd de gevangenis verlaten. Dat kwam onze onderzoekscel te weten. Ze werden met verlengd penitentiair verlof gestuurd. Dat verlof loopt tot het einde van hun straf, waardoor ze eigenlijk vrij zijn. “De maatregel moet bijdragen tot een verlichting van de zware druk op onze gevangenissen.” Zijn

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

“De noodknop bleek zelfs niet aangesloten” tijdens verkrachting maatschappelijk assistente in Antwerpse gevangenis

Na de aanranding van een maatschappelijk werkster door een gedetineerde worden de veiligheidsprocedures in alle gevangenissen tegen het licht gehouden. Daarbij wordt ook geëvalueerd of iemand alleen met een gedetineerde in een lokaal moet worden gelaten. Dat heeft ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag verklaard in de Kamer.

Lees meer »