Tristan Toye uit Diksmuide en team winnen WK diplomatie

Van 10 tot 14 maart vond het wereldkampioenschap diplomatie plaats in Taiwan. Ons land werd er vertegenwoordigd door 23 studenten van verschillende universiteiten, onder wie ook Tristan Toye (22) uit Diksmuide. “Onze overwinning heeft mij de schoonheid van onze globale diversiteit doen ervaren.”

Het wereldkampioenschap diplomatie is een competitieve simulatie van de Verenigde Naties. Elk jaar brengt Harvard WorldMUN (Model United Nations) hiervoor jongeren van diverse nationaliteiten en achtergronden bijeen om belangrijke kwesties te bespreken, zoals die ook op de agenda van de VN staan. Ons land wordt hierbij vertegenwoordigd door MUN Society Belgium (MSB), waar ook Diksmuidenaar Tristan Toye deel van uitmaakt.

Actuele problemen

“Studenten van over de hele wereld kamen vorige week samen in Taiwan om er te debatteren over actuele problemen. Daarbij vertegenwoordigt elke deelnemer een ander land dan zijn thuisland. Zo heb ik geleerd om op een inclusieve en gestructureerde manier te communiceren, wat fundamentele skills zijn binnen onze maatschappij”, vertelt Tristan.

Dankzij diplomatie, leiderschap en een grondige kennis van de technische onderwerpen wist MSB zich net als de voorbije jaren te onderscheiden van meer dan honderd andere teams, samengesteld uit studenten van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld.

Elfde wereldtitel

“Daarmee staat onze teller nu al op elf wereldtitels. Met deze overwinning hebben we dus opnieuw in de kijker gezet hoe België bekendstaat om zijn diplomatieke kwaliteiten”, klinkt het nog.

Tristan vatte zijn studies tot burgerlijk ingenieur aan in 2020, aan de Katholieke Universiteit van Leuven, en studeerde vorig jaar af in computerwetenschappen en elektrotechniek. Daarna nam hij een gap year, waarbij hij acht weken in India leefde en vijf maanden in Japan. “Ook deze internationale mogelijkheden dank ik aan MSB, omdat deze organisatie mij geholpen heeft om mijn grenzen te verleggen”, zegt hij.

(WVH)

The post Tristan Toye uit Diksmuide en team winnen WK diplomatie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »