LIVE OEKRAÏNE. Russisch bombardement op Kiev na “massale raketaanval” op bezette Krim

Zondagochtend vroeg heeft Rusland een luchtaanval op Kiev uitgevoerd. Dat melden Oekraïense functionarissen. Er is nog niets bekend over eventuele slachtoffers of materiële schade. Eerder op zaterdagavond werd de stad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, getroffen door een “massale” Oekraïense raketaanval. De door Moskou geïnstalleerde gouverneur meldt daar één dode en vier gewonden. De chef van de Oekraïense luchtmacht heeft zijn manschappen bedankt op Telegram voor “hun succesvolle gevechtswerk”. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Witsel mee op trainingsveld daags voor clash met Frankrijk

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, momenteel wordt er getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt Frans bondscoach

Lees meer »

LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf.

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »