LIVEBLOG CATALONIË. Mollema en Carthy met comfortabele voorsprong voor peloton, rijdt Pogacar naar derde etappezege?

De zesde etappe in de Ronde van Catalonië belooft een loodzware te worden. Eén van de vijf beklimmingen die de renners krijgen voorgeschoteld, is er één van buiten categorie. De Coll de Pradell is 14,6 kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7%. Kan Pogacar z’n leiderspositie verstevigen en naar een derde etappewinst rijden? Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hád ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »