Politie stelt hinderlaag op en kan verdachten van zombiedrugsdeals arresteren: drie jongemannen naar rechter

Een politiepatrouille van Polder, die donderdagavond laat verdachte handelingen opmerkte bij een 19-jarige Diksmuideling, heeft zich nadien in een hinderlaag opgesteld. Met succes: ze konden vijf jongeren op heterdaad betrappen die net de zombiedrugs flakka hadden gebruikt en een kleine hoeveelheid hadden gedeald. Drie moeten zich binnenkort al via snelrecht verantwoorden.

Rond 23 uur passeerde een politiepatrouille in de Sint-Jansstraat toen ze een 19-jarige jongeman opmerkten die zich verdacht gedroeg en bij het zien van de politie rechtsomkeer maakte. Ze besloten de man te intercepteren en te controleren. Alhoewel hij zich erg zenuwachtig gedroeg en een onsamenhangend verhaal opdiste konden ze de man voor geen enkele reden arresteren. Wel werd op het Sint-Jansplein vlak daarna een auto opgemerkt waarin drie mannen zaten. Het ging om mannen uit Torhout, Kortemark en Hooglede. Ook zij gedroegen zich verdacht, gaven een vage reden voor hun aanwezigheid maar ook hen kon niks ten laste gelegd worden. In hun auto kon niet meteen iets gevonden worden. De politie vertrouwde het zaakje echter niet en besloot zich even verderop in een hinderlaag verdekt op te stellen en liet intussen een drugshond overkomen.

Flakka in appartement

Die aanpak werkte. Wat later zagen ze de 19-jarige immers weer uit een appartement in de Gasthuisstraat komen en richting een auto lopen. Daarop werd besloten om in te grijpen. De 19-jarige jongeman had immers wat drugs op zak. Op basis van de heterdaadprocedure werd daarna een inval gedaan in het appartement, in de aanwezigheid van een drugshond. Er bleken nog vier jongeren binnen te zitten, allen twintigers. Een van hen was de vaste bewoner van het appartement, eigendom van het OCMW. Binnen werden hoeveelheden drugs gevonden, zoals XTC en flakka. Er werden ook nog sporen van het gebruik van flakka gevonden. Er was ook net flakka verkocht geweest. De aanwezigen werden opgepakt en brachten de nacht door in de politiecel. Ze werden in de loop van vrijdag verhoord. Het parket besliste om hen niet voor te leiden bij een onderzoeksrechter. Drie jongeren moeten zich binnenkort wel al via strafrecht verantwoorden. (JH)

The post Politie stelt hinderlaag op en kan verdachten van zombiedrugsdeals arresteren: drie jongemannen naar rechter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vremde krijgt opnieuw een geldautomaat

Volgend voorjaar zouden de inwoners van Vremde (Boechout) weer cash geld moeten kunnen afhalen in hun eigen buurt. Batopin, een initiatief van de 4 grootbanken, had al ingestemd om een geldautomaat te plaatsen in Vremde. Nu heeft de gemeenteraad ook een stuk grond aan de Kerkweg toegewezen.

Lees meer »

Retrokoers Guidon Titan valt op verkiezingszondag in Tielt: “Toeschouwers kunnen zeker een ludieke knipoog naar de gemeenteraadsverkiezingen verwachten”

Retrokoers Guidon Titan in Tielt is op 13 oktober aan de negende editie toe. Het klassieke recept – ongeschoren benen, ‘vitessen’ aan de buis en geen klikpedalen – blijft ongewijzigd, terwijl er ook weer een stevige afterparty voorzien wordt in wielerkroeg Carlito. Al belooft het een bijzondere editie te worden, want de koers valt dit jaar op verkiezingszondag.
The

Lees meer »

70 jaar huwelijksgeluk voor Maurits en Magdalena: “We waren een van de eersten die een auto kochten”

Maurits Verhaeghe (92) en Magdalena ’t Kindt (91) uit Gits vierden hun platina huwelijksjubileum. Op 5 oktober 1954 zijn ze getrouwd. Maurits was vroeger schoenmaker, Magdalena hielp mee in de winkel en stond in voor de zorg van de kinderen.
The post 70 jaar huwelijksgeluk voor Maurits en Magdalena: “We waren een van de eersten die een auto kochten”

Lees meer »

Jager die metaaldetectorist Ken (31) doodschoot, komt voor de rechter: “Hoe kan je een rat verwisselen met een mens?”

De Kempense jager Bernard F. moet zich donderdagochtend voor de Tongerse strafrechter verantwoorden voor het doodschieten van metaaldetectorist Ken Moons (31) op een akker in Rutten (Tongeren). De man dacht naar eigen zeggen dat hij via een nachtkijker op een knaagdier schoot, maar de familie van het slachtoffer blijft achter met veel vragen.

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Toch nog erfbelasting op 270 miljoen aan schenkingen in 2023

Omdat de ‘verdachte periode’ van drie jaar niet verstreken was voor het overlijden van de schenker, moet bij 4.000 van de 66.000 nalatenschappen in 2023 toch nog erfbelasting betaald worden op 270 miljoen euro aan niet-geregistreerde schenkingen. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Vlaamse belastingdienst Vlabel.

Lees meer »