Zware brand legt loods in Diksmuide in de as, brandweer kan woning vrijwaren

In Diksmuide is zaterdagochtend brand uitgebroken in een loods vlak naast een rijwoning. Aanvankelijk werd gevreesd dat de vrouw des huizes in of rond de brandende loods aanwezig was, maar dat bleek gelukkig niet het geval. De schade is aanzienlijk. “We slaagden er wel in om de woning te vrijwaren”, zegt luitenant Franck Bolle.

Het vuur ontstond even na 9 uur in de Kortewildestraat. De precieze oorzaak was niet meteen duidelijk, maar dat het om een zware brand ging was al snel duidelijk. Verschillende korpsen uit de regio kwamen ter plaatse. Al bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de loods.

Woning gevrijwaard

De rookpluim was kilometers ver te zien. De hulpdiensten focusten zich bij aankomst op de woning die vlak naast de brandende loods staat. En daar slaagden ze in. “De woning werd gevrijwaard”, zegt luitenant Bolle. “Gewonden vielen er bij de brand niet.” Ook de nabijgelegen showroom van tractoren werd door de brandweer gevrijwaard.

Omdat de vrouw des huizes aanvankelijk nergens te vinden was, werd even gevreesd dat zij nog in de buurt was van de brand. Dat bleek evenwel niet het geval, korte tijd later kwam ze gewoon thuis. De brandweer bleef lange tijd ter plaatse om na te blussen. (MM)

The post Zware brand legt loods in Diksmuide in de as, brandweer kan woning vrijwaren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dodental door storm Helene stijgt tot boven de vijftig

Het dodental in de Verenigde Staten door Helene, de storm die vrijdag als orkaan van de vierde categorie aan land kwam in Florida, is opgelopen tot minstens 53. Er wordt nog altijd druk gezocht naar overlevenden. Hulpverleners worden daarbij op sommige plekken gehinderd doordat bruggen zijn ingestort als gevolg van overstromingen en wegen bezaaid liggen met puin.

Lees meer »

Toch nog erfbelasting op 270 miljoen aan schenkingen in 2023

Omdat de ‘verdachte periode’ van drie jaar niet verstreken was voor het overlijden van de schenker, moet bij 4.000 van de 66.000 nalatenschappen in 2023 toch nog erfbelasting betaald worden op 270 miljoen euro aan niet-geregistreerde schenkingen. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Vlaamse belastingdienst Vlabel.

Lees meer »

Dan toch een happy end? Na scheiding, vechtpartij en contactverbod vindt prins Leka van Albanië nieuwe liefde

Dan toch een ‘eind goed, al goed’? De leider van de Albanese koninklijke familie, prins Leka (42), is opnieuw verliefd en heeft zijn nieuwe partner voor het eerst voorgesteld. Opmerkelijk, want nog geen negen maanden geleden was de prins getrouwd met een andere vrouw. Hun breuk groeide echter uit tot de smeuïgste koninklijke soap van het jaar: Leka raakte slaags

Lees meer »

Mark Zuckerberg treedt toe tot 200 miljard dollar-club

De CEO van het Amerikaanse bedrijf Meta, Mark Zuckerberg (40), heeft zijn vermogen alleen al dit jaar zien stijgen met meer dan 73 miljard dollar, tot 201 miljard dollar. Dat blijkt uit een ranglijst van miljardairs opgesteld door het financiële persbureau Bloomberg.

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

Aaron Blommaert heeft de liefde gevonden én tegelijk zijn grootste inspiratiebron voor nieuwe muziek: “‘Familie’ moet helaas wijken”

De deur van ‘Familie’ gaat eind deze maand dicht, met stil verdriet. Maar Aaron Blommaert (22) kiest er bewust voor, om muzikaal de hoogste noten te kunnen halen. “Met carnaval verstop ik me al eens graag onder kostuums en schmink, maar in mijn muziek wil ik vanaf nu bloedeerlijk zijn en daar heb ik extra tijd voor nodig”, vertelt hij.

Lees meer »

Ex-leraar De Parel verdacht van zedenfeiten 20 jaar geleden, man werd nog genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar’

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een voormalige leraar van vrije basisschool De Parel in Lichtaart (Kasterlee). De 61-jarige man uit Vorselaar zou ruim twintig jaar geleden de seksuele integriteit van een aantal leerlingen hebben aangetast. “Enkele oud-leerlingen hebben hierover verklaringen afgelegd”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Lees meer »

Israël elimineert ene Hezbollah- en Hamas-kopstuk na het andere: maar hoe weten ze zo precies waar die zitten?

Israël zou donderdagnacht geprobeerd hebben om de gedoodverfde nieuwe leider van Hezbollah te vermoorden met een zware luchtaanval op het zuiden van Beiroet. Of dat lukte, staat nog niet vast. Maar het tempo van de liquidaties is verschroeiend en de dodenlijst lijkt eindeloos. Alle vijanden moeten eraan. Zoals de broers Qassir. Die werden afgelopen week met twee aparte aanvallen gedood.

Lees meer »