Vive Le Vélo strijkt neer in Tielts wielercafé Carlito

Vive Le Vélo komt naar Tielt. Karl Vannieuwkerke en zijn team brengen in aanloop naar De Ronde volgende week vier dagen voorbeschouwingen op evenveel verschillende locaties. De eerste halte wordt maandag wielercafé Carlito. Zaakvoerder Lode Bogaert, zelf een fan van het eerste uur, is in de wolken met de eer.

Dat het programma koos voor de Carlito is geen wonder, want het cafeetje in de Kortrijkstraat is al langer een gevestigde waarde in de (West-)Vlaamse wielrennerswereld. Het café ademt koers. Niet alleen bulkt het er van de wielerattributen, de Carlito is ook al langer de favoriete eetkroeg van Yves Lampaert en zijn trainingsmakkers van De Melkerie.

Zo kwam Linde Merckpoel er een paar jaar geleden nog samen met De Melkerie genieten van de spaghetti. Volgens Lode kwam Vive Le Vélo twee weken geleden het café anoniem scouten. “Een Antwerps koppel kwam eten, waarvan achteraf bleek dat ze van Vive Le Vélo waren. De vrijdag daarop kwamen ze met een team binnen en kreeg ik het goede nieuws te horen.”

Fan van het eerste uur

“De Carlito ligt niet langs de route van De Ronde, maar het productieteam had ons café blijkbaar al lang in het vizier”, zegt Lode. “Dat zei de producer me vorige week zelf. Ik beschouw het als een fantastisch compliment, zeker omdat ik een fan ben van het eerste uur. Geloof het of niet, ik heb in al die jaren nog geen enkele aflevering van het programma gemist (het gaat om meer dan 300 afleveringen, red.).”

“Vive Le Vélo is erin geslaagd om heel veel Vlaamse huiskamers ervan te overtuigen dat de koers oneindig veel meer is dan louter fietsen, ook voor mensen die minder koersminded zijn. Dat is een gigantische verdienste. Dat is niet alleen een overtuiging die ik met hart en ziel deel, het is ook precies wat ik al jaren nastreef met de Carlito. En dat men mijn cafeetje nu uitkiest voor opnames, is voor mij een erkenning voor die inzet. En dat is goud waard. Een stille droom die werkelijkheid wordt.”

Team van 28 medewerkers

Maandagnamiddag wordt de parkeerstrook voor het café voorbehouden voor de ploeg van Vive Le Vélo en zal het interieur omgetoverd worden in een opnamestudio. “Er komt wel wat bij kijken. Het gaat om een team van 28 medewerkers. En heel groot is het café niet, al hebben we gelukkig een apart zaaltje voor de productie.”

“Wat publiek betreft zijn er 25 plaatsjes. En die zijn uiteraard bijzonder gegeerd. Mijn telefoon is aan het ontploffen en iedereen houdt van me”, lacht Lode. “Al verloot Vive Le Vélo zelf ook elke avond vier plaatsjes via een online wedstrijd.”

Na Tielt strijkt Vive Le Velo woensdag neer in Hotond in Kluisbergen, donderdag in Bergs and Cobbles in Maarkedal en op vrijdag is het programma te gast bij Vitesse Coffee & Cycling in Antwerpen. Elke avond worden drie gasten ontvangen. Wie dat zullen zijn in Tielt wordt nog niet bekendgemaakt. (SV)

The post Vive Le Vélo strijkt neer in Tielts wielercafé Carlito is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »