“Ik heb geen moment spijt van de split”: Geike Arnaert, Alex Callier en Raymond Geerts vieren 30 jaar Hooverphonic

“Geike is eigenlijk altijd onze zangeres gebleven.” De nieuwe plaat ‘Fake Is The New Dope’ van Hooverphonic is het eerste album waaraan frontvrouw Geike Arnaert (44) geschreven heeft sinds haar vertrek uit de groep. De band, ook bestaande uit Alex Callier (52) en Raymond Geerts (64), is doorheen de jaren al meermaals veranderd van formatie, maar is nu meer dan ooit verenigd. Wij spraken het trio over nepheid, hoe Callier uit z’n depressie raakte en hoe ze op elkaars lip zitten. “Ik vind het fantastisch dat plastische chirurgie bestaat.” 

Meer krantenkoppen in België

Rus en Amerikaan gearriveerd aan ISS

De Amerikaanse astronaut Nick Hague en de Russische kosmonaut Aleksandr Gorboenov zijn zondag zoals gepland aangekomen aan het internationaal ruimtestation ISS. Dat blijkt uit beelden van de NASA.

Lees meer »

Inwoners uit Denderstreek uiten bezorgdheden over verkiezingen in ‘verkiezingscafés’: vooral over mobiliteit en bereikbaarheid

Wie in de Denderstreek woont, kan sinds vorige week bijna elke dag terecht in een verkiezingscafé, een gespreksavond zonder politici, waar ze al hun bedenkingen over de verkiezingen met elkaar kunnen delen. Het initiatief komt van een vzw die cursussen geeft over politiek en democratie. Uit hun vaststellingen blijkt dat niet de toenemende polarisatie het vaakst aan bod komen, maar

Lees meer »

‘Herbegrafenis’ in Kooigem: “Al is Kooigem hun niets waard, toch zijn we Kortrijks staart”

Op 3 december 1976 werd Kooigem symbolisch begraven, toen de kleine gemeente haar zelfstandigheid verloor door de fusie met Kortrijk. Zaterdag 12 oktober, bijna vijftig jaar later, organiseren de Kooigemnaren een ‘herbegrafenis’ van hun gemeente. Dat om vlak voor de lokale verkiezingen nog eens aandacht te vestigen op de staart van Kortrijk.
The post ‘Herbegrafenis’ in Kooigem: “Al is

Lees meer »

Bijna één op drie arbeiders heeft risico op burn-out

Bijna een op de drie Belgische arbeiders (32,9 procent) bevindt zich in de risicozone van een burn-out. Bij de Belgische bedienden is dat een op de vier (25,5 procent). Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Securex en professor arbeidspsychologie Hans De Witte (KULeuven). Het zijn vooral dertigers en jonge vijftigers die een groter risico lopen.

Lees meer »

Radiostem Dorianne Aussems uitgeschakeld in eerste VTM-avontuur ‘De verraders’: “Tv-maken smaakt naar meer”

In het echt zijn ze beste vriendinnen, maar in ‘De verraders’ stonden ze lijnrecht tegenover elkaar. Verrader Lotte Vanwezemael zag de kracht van bondgenoot Dorianne Aussems (31) en besloot, samen met medeverrader William Boeva, haar te elimineren. Een keuze die de kijkers kunnen begrijpen, want Dorianne bewees dat ze haar medespelers in korte tijd kon doorgronden. Nu dit eerste VTM-avontuur

Lees meer »

Voor het eerst sinds 1967 opnieuw een ommegang rond de kerk in Schoten

In Schoten vindt dit weekend voor het eerst sinds de jaren 60 opnieuw een ommegang plaats. Het is een initiatief van de Sint-Cordulakerk, en verschillende verenigingen en politici zullen van de partij zijn. "Iedereen die nog eens immaterieel cultureel erfgoed wil beleven, mag meewandelen", klinkt het bij Christof Victor (N-VA), Schotens schepen voor Cultuur en Erfgoed.

Lees meer »

Olifanten bundelen de krachten om kalfje van verdrinkingsdood te redden: “Indrukwekkend om te zien hoe snel de kudde reageerde”

De Britse Vanessa Holden was in september getuige van een erg spannende reddingsactie in het Addo Elephant Park in Zuid-Afrika. Een olifantje was in een vijver belandt en stond op het punt te verdrinken. Holden kon filmen hoe de moeder van het kalf haar kudde alarmeerde, omdat ze zelf niet sterk genoeg was om het dier uit de diepe plas

Lees meer »

Koningin Elizabeth verkozen tot grootste Britse culturele icoon

Koningin Elizabeth is gekozen tot het grootste “culturele icoon” van het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen negentig jaar. Dat is de uitkomst van een onderzoek waar verschillende Britse media over schrijven. De British Council, de internationale culturele instelling die de taal en cultuur van het land promoot, had het onderzoek laten uitvoeren ter ere van het 90-jarig bestaan.

Lees meer »