Tuinfanaat Angelo Dorny (33) opent showroom in Zwevezele: “Je vindt hier zaden van 280 soorten bloemen en groenten”

Angelo Dorny (33) is een tuinfanaat pur sang. Hij schreef al elf succesvolle boeken met tuintips, werkte mee aan tv-programma’s in Nederland, toont tuinfilmpjes op YouTube en heeft een Instagram-account met maar liefst 120.000 volgers. Sinds enkele maanden opende hij nu ook een hangar met showroom in de Koolskampstraat in Zwevezele. “Mijn unieke Dahlia-collectie is al uitverkocht”, lacht hij tevreden.

“Ik ben Angelo Dorny en het is zeer waarschijnlijk dat ik in een bad vol groenten en bloemen ben geboren.” Dat kan je lezen op zijn website www.angelo.be, waaruit zonder meer blijkt dat de man bijzonder gefascineerd is door tuinieren. “Mijn grootvader leerde me als 12-jarige al de eerste kneepjes van het vak”, vertelt Angelo, die jaren later agrarische land- en tuinbouw en tuinontwerp ging studeren. Ondertussen is Angelo in Nederland en Vlaanderen een bekende naam en hielp hij al duizenden mensen hun tuindromen waar te maken met zijn website, sociale media, tijdschriften, lezingen en boeken over bloemen, tomaten, kippen en koken met kraakverse groenten.

“Ik verpak al mijn zaden onder mijn eigen label”

In september 2023 zette Angelo in de Koolskampstraat in Zwevezele een showroom neer in een hangar die ondertussen – in een mum van tijd – te klein dreigt te worden. Wat maakt zijn aanpak dan zo uniek? “Om te beginnen beschikken we over een zadencollectie van zo’n 280 soorten bloemen en groenten”, reageert Angelo. “Allemaal netjes verpakt onder mijn eigen label en klaar voor gebruik. Ik heb bijvoorbeeld 12 soorten Cosmos, 22 soorten tomaten, een klein dozijn Zinnia’s in alle kleuren… Dat vind je niet zo vlug in een standaardwinkel. Bovendien zijn ze makkelijk te kweken. Mijn collectie dahlia’s is al uitverkocht. Ik ben gek op Scabiosa of duifkruid, een zeer ondergewaarderde plukbloem. Alle groenten worden binnenkort bio.”

Passie delen

Angelo is zelf een beetje overweldigd door het snelle succes. “Sinds corona zijn jonge mensen meer gaan tuinieren en dat merken we nu”, legt hij uit. “De belangstelling is enorm en ik kan mijn passie prima online delen. Ik vind het een voorrecht om mensen te inspireren. Natuurlijk droom ik ervan om een echte fysieke winkel te kunnen openen, maar niet nu. Het gaat namelijk allemaal al snel genoeg.”

‘Angelo’ vind je in de Koolskampstraat 15A, 8750 Zwevezele. Openingsuren showroom: woensdag (10-17u), donderdag (17-19u) en zaterdag (10-17u). Webshop: www.angelo.be. Mail: [email protected]. Tel. 051 70 91 09.

The post Tuinfanaat Angelo Dorny (33) opent showroom in Zwevezele: “Je vindt hier zaden van 280 soorten bloemen en groenten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.
The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »