Fles vodka en halve fles wijn binnen, maar onbewogen: politierechter verklaart automobilist rij-ongeschikt

Zijn vlotte rijstijl viel de politie in Waregem op. Daarom moest een 32-jarige automobilist langs de kant gaan staan. Hij bleek 2,7 promille alcohol in het bloed te hebben, maar was schijnbaar nuchter. De politierechter verklaarde hem rij-ongeschikt.

Bij de controle op 31 juli 2023 merkten de agenten ogenschijnlijk weinig van het alcoholgebruik van L.S. Toen hij verklapte dat hij een fles vodka en een halve fles wijn had gedronken, vielen ze net niet achterover. Dat hij schijnbaar nog nuchter leek, wees er op dat hij eigenlijk een gewoontedrinker was. “Hij had inderdaad een alcoholprobleem”, gaf zijn advocate ook grif toe. “Hij beseft het en doet inspanningen om er vanaf te geraken. Hij heeft al een opname in een gespecialiseerde instelling achter de rug en heeft zich ook aangemeld voor nog eens een therapie van 9 maanden.”

Boete en rijverbod

Ze verzette zich niet tegen de vraag van de openbare aanklager om hem rij-ongeschikt te verklaren. De politierechter gaf hem ook een boete van 2.000 euro en een rijverbod van drie maanden. Vooraleer hij opnieuw met een auto zal mogen rijden, zal hij eerst moeten aantonen dat hij minstens zes maanden sober is. Maar ook daarna zal hij eerst opnieuw moeten slagen voor zijn praktisch en theoretisch rij-examen, medische en psychologische proeven én zijn rijverbod uitzweten. Nog een lange weg te gaan dus. (LSi)

The post Fles vodka en halve fles wijn binnen, maar onbewogen: politierechter verklaart automobilist rij-ongeschikt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Lieva (55) verloor haar twee benen in een ongeval, net als slachtoffer van Nick Bril: “Nog elke ochtend denk ik: zouden ze er weer aangegroeid zijn?”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »