EU-leiders openen deur voor toetredingsonderhandelingen met Bosnië-Herzegovina

De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdag op een top in Brussel de deur geopend voor toetredingsonderhandelingen met Bosnië-Herzegovina.

 

Meer krantenkoppen in België

Advocaten ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

En dan haalt de bruidegom tijdens de huwelijksnacht plots zijn apparaat boven: “Ik ben in behandeling”

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Na week afwezigheid verschijnt hoofdbeschuldigde in Franse verkrachtingszaak morgen opnieuw voor rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidsproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Opmerkelijk fenomeen gelinkt aan cycloon Boris: “zeesneeuw” in Kroatië

Inwoners van het Kroatische kustdorp Novigrad waren donderdag getuige van een opmerkelijk fenomeen: zeesneeuw. Door hevig inslaande golven werden tal van straten eerst bedekt met een dikke laag zeeschuim, waarna hevige windstoten ervoor zorgde dat het schuim omhoog werd geblazen om vervolgens weer als sneeuwvlokjes naar beneden te dwarrelen.

Lees meer »

Poetin beveelt troepenexpansie tot 1,5 miljoen man, zijn leger wordt zo tweede grootste na China. Wat betekent dat voor wereldorde?

Russisch president Poetin heeft gisteren in een decreet bevolen dat de totale omvang van zijn strijdkrachten met 180.000 extra manschappen moet worden opgevoerd tot 1,5 miljoen actieve militairen. Met deze derde troepenuitbreiding sinds het begin van de oorlog in Oekraïne wordt het Russische leger het tweede grootste ter wereld, na dat van China. Waarom doet Poetin dit, hoe kan hij

Lees meer »

Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns Suikerpark

Leerlingen en docenten van StAPwest Veurne verhuisden eerder dit jaar al naar hun nieuwe stek in het Veurnse Suikerpark. Maar zaterdag 14 september werd de officiële opening gevierd met een inhuldigingsbord en een feestelijke opendeurdag waarbij iedereen het gebouw kon verkennen. Er waren onder andere toonmomenten, workshops en proeflessen.
The post Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

Eerst vijf jaar wachten op de hand, nu vieren ze hun diamanten huwelijk: Rafaël en Andrea uit Meulebeke zijn 60 jaar getrouwd

Liefde drijft mensen tot buitengewone prestaties. Dit ondervonden Rafaël Geldhof en Andrea Verhaeghe aan den lijve. Toen Rafaël om de hand van Andrea ging vragen, antwoordde haar vader dat hij nog vijf jaar geduld moest uitoefenen. Rafaël gehoorzaamde en heeft er tot op heden nog geen minuut spijt van gehad. Het diamanten bruidspaar was op zondag 15 september op uitnodiging

Lees meer »