Bjarne Vanderstraeten zit goed bij SV Moorsele

Vorige speeldag ging SV Moorsele met 2-3 winnen op SK Vlamertinge. Na de 6-1 afstraffing bij Lendelede hebben de jongens van T1 Kevin Vandecasteele zich met twee overwinningen op rij goed herpakt. Met een voorlopige vierde plaats behoren de eindronde en een eventuele promotie naar eerste provinciale nog altijd tot de mogelijkheden.

Komende zaterdag kan Moorsele met de komst van de nummer zes Avelgem een gouden zaak doen in de strijd om een eindrondeticket. En in de eindronde is alles mogelijk. Je hoeft het reeksgenoot FC Marke maar te vragen. “Zaterdag aan huis tegen Avelgem staan we voor een belangrijk treffen”, weet Bjarne Vanderstraeten. “Wij moeten doorgaan op ons elan. Geen twee zonder drie. Ik weet wel, de eindronde halen staat nog niet gelijk met promoveren naar eerste provinciale. Maar als we de eindronde bereiken is de helft van het werk al gedaan en dan weet je maar nooit waar het eindigt. Aan ons scorend vermogen zal het alleszins niet gelegen hebben. Met 65 doelpunten, slechts zes minder dan het schuttersrapport van de ongenaakbare kampioen Zwevegem, doen we het op aanvallend vlak niet onaardig. Jammer dat we achteraan moeilijk de nul kunnen houden.”

Bjarne Vanderstraeten is met zijn 21 goals momenteel de topscorer van de ploeg. “Vorig jaar sloot ik het seizoen af met 26”, zegt de 26-jarige Gullegemnaar. “Het kan nog, maar het zal niet gemakkelijk zijn om dit aantal te evenaren. Tenslotte was ik met een schouderblessure enkele weken buiten strijd. Dat ik goed in de markt lag, de belangstelling opwekte van een aantal ploegen? Klopt. Enkele eersteprovincialers kwamen aanbellen. Ik heb er over nagedacht, maar uiteindelijk heb ik beslist om toch bij Moorsele te blijven. Ik ben aan mijn derde seizoen bezig bij Moorsele, zit hier goed. Straks word ik voor de eerste keer vader en niet onbelangrijk, het veld van Moorsele ligt op wandelafstand van mijn woonplaats.”

Eerste provinciale

“Uiteraard zou ik graag van eerste provinciale proeven. Liefst met SV Moorsele wil ik die stap zetten. Slagen we dit seizoen niet in ons opzet, dan is uitstel geen afstel, herbeginnen we volgend seizoen opnieuw”, besluit Bjarne Vanderstraeten. (AV)

Zaterdag 23 maart 19 uur: SV Moorsele – VK Avelgem.

The post Bjarne Vanderstraeten zit goed bij SV Moorsele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »