“Bart De Wever is het noorden kwijt”, zegt Georges-Louis Bouchez over Waalse lijst N-VA

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez stelt zich heel wat vragen bij de Waalse lijsten van de N-VA bij de komende verkiezingen. De Vlaams-nationalisten snellen zo de PS te hulp en N-VA-voorzitter Bart De Wever is het noorden kwijt, stelt Bouchez.

 

Meer krantenkoppen in België

“Op deze Vlaamse feestdag hinken Vlaams-nationalisten op twee gedachten”

Het is voor Vlaams-nationalisten op twee gedachten hinken op deze Vlaamse feestdag. Wanneer ze straks het glas zullen heffen op de overwinning op de Fransen in 1302, zal het besef doordringen dat het Vlaams-nationalisme nog nooit zo dicht bij de macht stond als vandaag. Daags voor de Vlaamse feestdag werd N-VA-voorzitter Bart De Wever door de koning tot formateur benoemd.

Lees meer »

Reeks nieuwe ingrepen zorgt voor verdere opwaardering recreatiedomein Watewy in Tielt

Recreatiedomein Watewy in Tielt heeft een flinke facelift achter de rug. Recent werden het beachvolleyterrein en de atletiekpiste gerenoveerd, is er een pickleballterrein aangelegd en werd er een nieuw fitnesstoestel geplaatst. Ook de kleedkamers en douches zijn vernieuwd. “We willen deze site, die op termijn eigendom wordt van de stad, blijven opwaarderen”, zegt sportschepen Hedwig Verdoodt (CD&V).
The post

Lees meer »

Biden herhaalt dat hij “meest gekwalificeerde” kandidaat is, maar maakt weer pijnlijke versprekingen: “Ik koos vicepresident Trump”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het in zijn “big boy”-persconferentie. De Democraat struikelde echter geregeld over zijn woorden en sprak over “vicepresident Trump”, nadat hij Oekraïens staatshoofd Zelenski ook al als “president Poetin” had aangekondigd.

Lees meer »

Wie op Wimbledon wil schitteren, moet kunnen wachten

Het is een onderbelicht maar kenmerkend aspect van tennis: het vele wachten. Op een regenbui, op de service van je tegenstander, op de partij die voor de jouwe staat gepland. Op Wimbledon is het niet anders.“Ga niet tennissen als je niet van wachten houdt”

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Scheidsrechter die door Bellingham in 2021 indirect beschuldigd werd van omkoping leidt halve finale

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Voorsmaakje van Gentse Feesten op het strand van Blankenberge: “Natuurlijk zullen de paaldansers niet ontbreken”

De Gentse Feesten beginnen pas op 19 juli maar wie zich al eens wil opwarmen voor het jaarlijkse volkfeest kan dit weekend naar het evenementenstrand van Zomer aan de Pier. Gentenaar Hannes Dewit, die met Radar Events het Mardi Gras-plein organiseert, presenteert er het concept ‘Gentse Feesten Plage’.
The post Voorsmaakje van Gentse Feesten op het strand van Blankenberge:

Lees meer »