Tijdelijk hinder in AZ Klina in Brasschaat door omschakeling naar nieuw elektronisch patiëntendossier: “We vragen geduld bij het maken van nieuwe afspraken”

Patiënten van AZ Klina in Brasschaat houden donderdag en vrijdag best rekening met hinder bij afspraken en opnames. Het ziekenhuis zet alle gegevens over naar een nieuw elektronisch patiëntendossier en dat is een complexe digitale operatie. "Uit voorzorg is er een capaciteitsbeperking tot 70 procent", zegt CEO Joost Baert. 

Meer krantenkoppen in België

REO Speedwagon stopt na vijftig jaar door “onoverkomelijke verschillen”

De legendarische rockband REO Speedwagon heeft aangekondigd na vijftig jaar te stoppen met optreden vanwege “onoverkomelijke verschillen” tussen zanger Kevin Cronin en bassist Bruce Hall. Dit maakte de groep bekend via sociale media. De geplande concertreeks in de VS zal nog wel worden afgemaakt, maar aan het einde van het jaar gooit de band de handdoek in de ring.

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Nederlandse bank ING wordt strenger voor klimaatvervuilers

De Nederlandse bank ING scherpt haar klimaatbeleid aan. De bank stopt per direct met het financieren van bedrijven die zich enkel toeleggen op het uit de grond halen van olie en gas, zo kondigt CEO Steven van Rijswijk donderdag aan. Vanaf 2026 zullen bedrijven die te weinig klimaatinspanningen doen, worden gedumpt als klant.

Lees meer »

Gisèle Pelicot ontstemd over insinuaties van medeplichtigheid bij verkrachtingen: “Ik voel me behandeld als een al­co­holi­cus”

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft woensdag op het proces tegen haar man en vijftig anderen fel uitgehaald naar insinuaties van de advocaten van verschillende beschuldigden omtrent een eventuele medeplichtigheid bij haar verkrachtingen. “Sinds ik in deze zaal aangekomen ben, voel ik me vernederd. Men behandelt me

Lees meer »

Studiegenoten van Alec Segaert fietsen in vijf dagen naar WK in Zürich om hem naar de wereldtitel tijdrijden te schreeuwen

Het begon als een zot idee van de supportersclub, maar uiteindelijk zijn het 16 studiegenoten en vrienden van Alec en Ella Segaert per fiets en twee begeleiders in de wagen die de oversteek maken van Leuven naar Zürich om er hun vriend te gaan aanmoedigen. Het was Alec zelf die vijf etappes, goed voor 701 km en 8.700 hoogtemeters, uitstippelde

Lees meer »

“Ik wil léven. En daarvoor grijp ik alle kansen”: hartsvriendin organiseert steunactie om kankerbehandeling Annemarie (53) in Texas te bekostigen

Vier jaar geleden kreeg Annemarie van Tilburg (53) te horen dat er zich een tumor in haar arm had genesteld. Vandaag is de kanker uitgezaaid over haar lever, longen en borstbeen en is ze terminaal, maar de moedige vrouw weigert de handdoek te gooien. “Ik wil in een gespecialiseerd kankercentrum in Texas een behandeling volgen. Waarom? Ik wil zoveel mogelijk

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en drie andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Vrouw vindt rat in toilet, nadat ze iets voelt duwen tegen haar bil

In het Verenigd Koninkrijk schreeuwde een vrouw het uit van de schrik nadat ze een rat aantrof in het toilet, nadat ze “iets voelde duwen tegen haar bil”. Volgens rattenvanger Kieran Sampler is het knaagdier via een afvoerleiding omhoog geklommen en op die manier in het toilet beland. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Lees meer »