Rohingya-vluchtelingen gered voor kust van Indonesië na schipbreuk

Voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra zijn 69 Rohingya-vluchtelingen gered, een dag nadat hun boot is gekapseisd. Eerder konden plaatselijke vissers al 6 opvarenden in veiligheid brengen. Sinds midden november proberen steeds meer Rohingya om Bangladesh te ontvluchten en per boot Indonesië te bereiken. 

Meer krantenkoppen in België

Advocaten ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League

Lokeren-Temse heeft vrijdagavond zijn eerste punt in de Challenger Pro League geboekt. De promovendus behaalde op de vierde speeldag een 2-2-gelijkspel tegen Patro Eisden. Tegelijkertijd kwamen ook Club NXT en Seraing niet verder dan een puntendeling. Hun wedstrijd eindigde op 1-1.
The post Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeenteraadsvoorzitter reageert op heisa rond schepen Marleen De Soete: “Er is nooit een gesprek geweest met Marleen De Soete, mezelf en de vakbonden”

Gemeenteraadsvoorzitter Kris Steen wenst via een schriftelijke mededeling te reageren op het artikel ‘Medewerkers gemeente De Haan beschuldigen schepen Marleen De Soete van favoritisme en politieke inmenging op de werkvloer’ dat deze week verscheen. Hij wordt daarin ook vernoemd door burgemeester Wilfried Vandaele, maar de desbetreffende info is volgens Steen onjuist.
The post Gemeenteraadsvoorzitter reageert op heisa rond schepen

Lees meer »

Zondag gaat Ronde van Lara officieel van start: “Met dank aan de gemeenten die hun medewerking verlenen!”

Komende zondag 22 september wordt in hartje Nokere de permanente fietsroute Ronde van Lara officieel geopend. De schilderachtige route loopt door Anzegem, Avelgem, Kruisem, Wortegem-Petegem, Maarkedal en Oudenaarde. “We hebben ons met de familie erbij neergelegd dat de gemeente Kluisbergen weigert de route op haar grondgebied te laten passeren” stelt Pieter Demeulemeester, de vader van de vorig jaar overleden driejarige

Lees meer »

Kersvers sportief ambassadeur Dirk Goens geeft even de fakkel door: “Weer een stap hoger mikken”

Coach Dirk Goens werd door het gemeentebestuur van Koksijde in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange verdiensten voor het Koksijdse basket. Intussen is de eerste ploeg opnieuw sterk uit de startblokken geschoten met twee op twee. De komende maanden geeft Dirk – door medische redenen – even de fakkel door aan zijn rechterhand Eddy Ponjaert.
The post Kersvers sportief

Lees meer »

Deze stad is de boetekoning van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »

Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’

De stad wil via het project ‘Oud is goud’, dat begin dit jaar van start ging, de beeldvorming omtrent ouder worden, ombuigen. Verschillende stadsdiensten en de Seniorenraad werken hiervoor samen.
The post Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampioenen bij OKRA Bavikhove gevierd

Bij OKRA Bavikhove werden de kampioenen van de kaarters, de teerlingbak en de sjoelbak gevierd. Hubert Lernout werd kampioen bij de herenkaarters, gevolgd door Hugo Pattyn en Marion Tytgat. Bij de dames won Chantal Verhulst gevolgd door Marie-Claire Coppens en Gaby Piepers. Bij de teerlingbak ging Jenny Lernout met de titel lopen gevolgd door Marie-Madeleine
The post Kampioenen bij

Lees meer »