Burenduel voor KSV De Ruiter: “Promotie welkom, maar is geen must”

KSV De Ruiter verspeelde afgelopen weekend twee kostbare punten op het veld van Elverdinge (3-3). Daardoor moet de ploeg van coach Gregory Werbrouck de tweede plaats nu afstaan aan de buren van Dosko Beveren, niet toevallig de tegenstander van zondag. De inzet van de ‘Roeselaarse’ derby is dus gekend, en dat beseft ook de 23-jarige middenvelder Sven Coucke, die op Elverdinge inviel en scoorde.

“Het is echt balen dat we zondag de overwinning niet grepen. De omstandigheden zaten wel tegen. Het veld was bijna onbespeelbaar en de tegenstander maakte enorm veel fouten, zodat we maar niet in ons normale spel geraakten. Het was dus zeker geen mooie match om naar te kijken. Daarbovenop slikten we nog een tegendoelpunt op het einde, dat letterlijk uit de lucht viel. Door de twee verloren punten moeten we de tweede plaats nu weer aan Dosko Beveren laten.”

gewijzigde ploeg

Zondag zijn de Doskovieten jullie tegenstander. Erop en erover? “Laat ons hopen, maar zo simpel zal het niet zijn. Ginder verloren we ook met één doelpunt verschil, maar naar verluid is hun ploeg nu volledig anders dan toen. Maar dat kan eigenlijk ook van ons gezegd worden. Ik verwacht dus zondag twee sterk voetballende ploegen. Dosko start wel als favoriet, maar daarom zijn onze kansen niet minder als underdog.”

Ondertussen is de eindronde al binnen. Wat is daarin jullie ambitie? “Elke wedstrijd speel je om te winnen, finaal zien we wel waar ons schip strandt. Hier mag alles, maar moet niks. Sowieso is het nu al voor De Ruiter een heel geslaagd seizoen. Promotie mag nog maar is zeker geen must”, besluit de Roeselarenaar, die vorig jaar nog deel uitmaakte van de A-kern van KSV Rumbeke. “Ik heb er wel enkele invalbeurten meegemaakt maar door studies zat er niet meer in. Nu grijp ik hier meer mijn kansen als voetballer, gezien ik mijn aandacht niet meer op mijn studies moet leggen.” (SBR)

Zondag 24 maart om 15 uur: KSV De Ruiter – Dosko Beveren A.

The post Burenduel voor KSV De Ruiter: “Promotie welkom, maar is geen must” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend

Het eerste weekend van september betekent in Roesbrugge: kermisweekend. Na IJzerfun tijdens de zomerperiode focust het feestcomité van Roesbrugge op het kermisweekend van vrijdag 6 tot zondag 8 september met voor elk wat wils.
The post Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen

Deze week werden op een aantal locaties in Heuvelland door de gemeente zonnepanelen geplaatst. “We installeerden de voorbije jaren al heel wat zonnepanelen op onze gebouwen. Zo voorzien we onze eigen diensten en de OC’s van duurzame energie”, aldus burgemeester Wieland De Meyer.
The post Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niet langer Maksim van ‘#LikeMe’, wel van dé Zomerhit van 2024: “Ik zocht langer m’n weg dan Camille en Pommelien”

Hij wil dat je liegt. Maar de hitlijsten spreken eerlijk: na vijf weken op nummer één werd dit dé zomer van de doorbraak voor Maksim Stojanac (26). Zijn duet met de Nederlandse Hannah Mae (25) dat intussen goed is voor vijf miljoen streams én de trofee van ‘Zomerhit’. “Ik heb wat langer mijn eigen weg gezocht na ‘#LikeMe’”, vertelt hij

Lees meer »

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Deze eis stelde Annelien Coorevits voor deelname aan ‘De verraders’: “Eerst weigerden ze, maar anders deed ik niet mee”

Wie houdt het hoofd koel in een web van leugens? Wie breekt onder de druk? En vooral… wie zijn de verraders? Je ontdekt het vanaf zondagavond, want dan trappen ze bij VTM het derde seizoen van ‘De verraders’ af. Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) is één van de waaghalzen die het psychologische avontuur aandurft. “Ik heb wel één voorwaarde gesteld.

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

5 jaar na dodelijke gasexplosie in Wilrijk kampen slachtoffers nog altijd met problemen: “Nog heel mijn leven moet ik 2 keer per week naar de kine”

In Wilrijk is de gasexplosie herdacht die 5 jaar geleden een grote ravage veroorzaakte en waarbij een bejaarde vrouw om het leven kwam. Enkele anderen raakten gewond en 3 huizen waren volledig vernield. Slachtoffers van toen ondervinden vandaag nog steeds de gevolgen van die zware explosie. "Bij harde knallen krijg ik nog altijd paniekaanvallen", zegt Katy Watterniaux-Peeters. Vijf jaar geleden

Lees meer »

Circulatieplan tijdens werken Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn: “Veiligheid van de kinderen blijft de prioriteit”

Vanaf 1 september geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in het Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn. De toegangsweg naar basisschool De Polyglot heropent in één richting: men kan van de Oudenaardseweg naar de Helstraat, maar niet meer van de Helstraat naar de Oudenaardseweg. De rijstrook wordt tijdelijk aangelegd op de parkeerstrook voor de SpieHel. “Dit doen we omdat er renovatiewerken aan de

Lees meer »

Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit Wervik is overleden: “We verliezen een icoon”

In het AZ Delta Rumbeke is Francis Vantomme (67) overleden. Hij was lang geleden dj en een trouwe medewerker van de vrije radio Gemini. Francis is ook jarenlang bestuurslid geweest van de koninklijke schuttersgilde Sinte-Barbara. Wervik verliest opnieuw een icoon, een topkerel. Francis was graag gezien en had een ruime vriendenkring.
The post Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit

Lees meer »

“Straks worden delen van de wereld onbewoonbaar en wij zijn aan ‘t blèten over migratie”: Murielle Scherre is het wit konijn van Groen in Oostende

Met Murielle Scherre haalt Groen in Oostende een stevige scheut rock-’n-roll binnen. Een rebel in de modewereld. Een lijf vol tattoos. Een vrouw die weet wat ze wil. Die heilige huisjes omverblaast. Dat wil ze straks ook doen in de politiek. Of deze stap haar leven zal veranderen? “Neen, behalve dat ik nu met kleren aan op de foto’s sta.”

Lees meer »

Twee leerlingen en twee leerkrachten doodgeschoten op school in VS: verdachte is 14-jarige scholier die al eens werd verhoord wegens dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter werd opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al eens verhoord door de politie omdat hij via internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school. De verdachte ontkende echter

Lees meer »