Robert neemt afscheid van zijn Porsche-tractoren

Mensen die een boontje hebben voor oldtimers, konden vorig weekend hun hart ophalen aan de unieke en gave collectie Porsche-tractoren van Robert Vandaele (88). Liefst acht exemplaren werden te koop aangeboden, waarvan er uiteindelijk al meteen zes van eigenaar veranderden. “De kopers zijn meestal mensen die al een auto van Porsche hebben en nu ook een tractor wilden.”

“Eigenlijk hebben we heel weinig publiciteit gemaakt voor deze kijk- en verkoopdagen voor mijn unieke collectie”, zegt Robert. “De aankondiging ervoor is alleen verschenen in vakbladen en clubbladen die alleen gelezen worden door echte verzamelaars van oldtimers. Daarmee wilden we een beetje vermijden dat we alleen maar nieuwsgierigen en minder kopers over de vloer zouden krijgen. Uiteindelijk was de opkomst vrij goed. Ik schat dat er een paar honderd bezoekers langskwamen. Ook de verkoop viel best mee, want zes van de acht exemplaren zijn de deur uit en op de twee resterende tractoren is er al een optie. Ik kan alleen maar vaststellen dat de interesse voor oldtimertractoren zeer groot is.”

Lekker rondrijden

Wie koopt in godsnaam zo’n tractor, denk je dan als leek.

“Alle verkochte exemplaren zijn – vreemd genoeg – in het binnenland gebleven. De kopers zijn meestal eigenaars van een Porsche auto, die nu in hun garage ook een Porsche tractor staan hebben. Sommige exemplaren zijn bij echte oldtimersliefhebbers gebleven; die beschikken over een groot pand en kunnen nu op hun domein rondrijden met een Porsche tractor. Ik kan alleen maar bevestigen dat er een grote vraag is naar de twee exemplaren die nog overblijven.”

Hoge leeftijd

“Ik ben nu 88 jaar en zit al nagenoeg mijn hele leven in het oldtimergebeuren. Zo ben ik ook medestichter van de Roeselaarse Oldtimer Club, in 1981. Die club heeft meer dan duizend leden en ik ben altijd heel actief geweest in de club. Met de verkoop van mijn Porsche-collectie is nu een punt gezet achter mijn verzamelwoede en mijn grote liefde voor oldtimers, gezien mijn toch al hoge leeftijd”, zegt Robert. “Ik wil wel nog zeggen dat een deel van de opbrengst van deze verkoop wordt besteed aan een goed doel.” (CLY)

The post Robert neemt afscheid van zijn Porsche-tractoren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We hadden zes keepers”: Oranje staat in halve finale na vijf dolle minuten tegen Turkije, en dan gaat zelfs Koeman even volledig los

Nederland mag blijven dromen van de hoofdprijs op het EK voetbal. Oranje had in z’n kwartfinale een vette kluif aan Turkije, maar trok dankzij vijf dolle minuten toch de felbevochten zege over de streep.” We krijgen wel eens het verwijt dat we geen groot hart hebben. Maar dat hadden we in deze wedstrijd wel”, zegt Oranje-bondscoach Koeman. In de halve

Lees meer »

Hoe krijgt Bart De Wever de neuzen in dezelfde richting?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe heerlijk saai de formatie dit keer verloopt. “Zullen de Franstaligen Bart De Wever zijn trofee gunnen, misschien in ruil voor een Nederlandsonkundige premier, zoals Bouchez?”

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Drie kunstenaars exposeren in de Nieuwpoortse Stadshalle

Drie kunstenaars stellen samen tentoon in Zaal Stadshalle op het Marktplein. Van 11 tot en met 21 juli kan je de expo bezoeken van 10 tot 18 uur. Ze vullen elkaar aan in het tonen en doorgeven van schoonheid. Geen enkel werk is het resultaat van toeval, maar een doordachte weergave van een onbeschrijfbaar gevoel door de gepaste technieken te

Lees meer »

Geen taboes in ‘ZomerRevue’ van Gert Verhulst en James Cooke: “Ja, we lachen met kelder van Karen Damen”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »

Han en Steven voelen zich in hun sas met zomerbar Toe Tuzend: “Onze gasten een verrassend vakantiegevoel bezorgen”

Tijdens de zomermaanden stellen Han Vandoorne en Steven Camertijn hun woning, terras en tuin in Beauvoorde elk weekend open voor gasten. Zij kunnen er in alle rust genieten van een perfect gezette koffie of thee, en van het zelfgebakken brood. “Dit voelt voor ons helemaal niet als werken aan.”
The post Han en Steven voelen zich in hun sas

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »