Dick Higgins, een van laatste overlevenden van aanval op Pearl Harbor, is overleden

Richard C. "Dick" Higgins, een van de laatste overlevenden van de Japanse aanval op Pearl Harbor in 1941, is overleden. Hij werd 102 jaar. Naar schatting waren zo’n 87.000 militairen op het Hawaïaanse eiland tijdens de aanval, van wie er nog zo’n 22 zouden leven. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen Muziekland laat Vajèn van den Bosch (Elsa) uit de Nederlandse musical Disney FROZEMos op 8 augustus optreden in Nieuwpoort

Pickx+ is zeer blij een nieuwe naam toe te voegen aan de line-up van Vlaanderen Muziekland op 8 augustus in Nieuwpoort. Niemand minder dan de hoofdrolspeelster uit de Nederlandse versie van de musical FROZEN komt naar Vlaanderen voor de opnames.
The post Vlaanderen Muziekland laat Vajèn van den Bosch (Elsa) uit de Nederlandse musical Disney FROZEMos op 8 augustus

Lees meer »

Alina Mina (2) komt in water terecht en overlijdt in Nederland: “Ik riep nog dat ze wakker moest worden”

Vrijdagmiddag raakte een tweejarig meisje uit Oostende vermist in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop. Het meisje werd na een grote zoekactie levenloos teruggevonden in een sloot in de nabijheid van het huis van de ouders van Belal Ghairat (38), de papa van het meisje. De man was er met zijn gezin op familiebezoek. “Met haar dood verdween een stuk van ons

Lees meer »

“Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt!”: Arro Ieper lanceert nieuwe drugcampagne op Festival Dranouter

Politiezone Arro Ieper lanceert een nieuwe campagne met de slogan ‘Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt’. De cijfers voor positieve drugtesten gaan de hoogte in en er werden vaak meer positieve drugtests dan alcoholtests afgelegd.
The post “Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt!”: Arro Ieper lanceert nieuwe drugcampagne op Festival Dranouter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nvidia stelt nieuwe AI-chips uit wegens ontwerpfout

De komst van nieuwe chips voor toepassingen rond artificiële intelligentie (AI) van het Amerikaanse chipconcern Nvidia moet worden uitgesteld, omdat er ontwerpfouten zijn geconstateerd. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde nieuwswebsite The Information op basis van ingewijden.

Lees meer »

Franse start-up wil foie gras vervangen door kweekvlees als ethisch alternatief voor omstreden ganzenlever

Foie gras van gekweekt vlees kan een ethisch alternatief zijn voor klassieke foie gras waarvoor ganzen gedwangvoerd worden. Dat zegt culinair journalist Jan Scheidtweiler. De Franse start-up Gourmey wil als eerste in Europa een gekweekte foie gras op de Europese markt brengen. EU-lidstaten Italië, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn alvast kritisch over kweekvlees.

Lees meer »

Britse toeriste zwemt topless in Italiaanse fontein

Een Britse vrouw heeft voor heel wat ophef gezorgd op sociale media. De toeriste was op reis in Italië en besloot een verfrissende duik te nemen in het water van een fontein in Firenze. Ze deed dat met niets anders dan een onderbroekje aan. “Respect voor ons cultureel erfgoed is ver te zoeken”, klinkt het onder andere.

Lees meer »

“Veel mensen hebben hun werk niet gedaan zoals het hoort”: twintig jaar geleden zorgde nalatigheid voor verschrikkelijke ramp in Henegouwen

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Klimaatactivisten opgepakt bij actie in Londense luchthaven van Gatwick

Militanten van de Britse milieuorganisatie Just Stop Oil zijn maandag opgepakt nadat ze geprobeerd hadden om de Londense luchthaven van Gatwick te blokkeren. De organisatie, die bekendstaat om haar controversiële methodes, voert actie voor het einde van fossiele energie tegen 2030. Ze publiceerde een video waarop te zien is hoe actievoerders op de grond zitten en zich vasthechten bij de

Lees meer »

Weervrouw worden was haar reddingsboei, zegt Jacotte Brokken (31): “Daarvoor was mijn leven vooral vallen en opstaan”

Ze noemt zichzelf een onverbeterlijke flapuit. Maar eigenlijk is Jacotte Brokken (31) al van kleinsaf aan op haar hoede. “Als kind werd ik gepest, uitgesloten. Onbewust blijf ik daardoor aftasten welke Jacotte ik mag zijn.” Maar in de Italiaanse Alpen kan de weervrouw al snel gewoon zichzelf zijn. Een onverschrokken vrouw die doorzet. Ondanks de pijnlijke wonden op haar voeten.

Lees meer »

DJ Bobalicious speelt zondag weer thuismatch op Festival Dranouter

Voor dj Bobalicious is de zomeragenda steeds goed gevuld. Een jaarlijkse passage op Festival Dranouter kan daarbij niet ontbreken. Zondagavond draait hij twee sets, eerst in Bar Rouge en vanaf 22 uur in de Palace. “Dranouter voelt als thuiskomen”, zegt dj Bobalicious.
The post DJ Bobalicious speelt zondag weer thuismatch op Festival Dranouter appeared first on KW.be.

Lees meer »