Shakedown Boezinge keert terug: “Hopelijk weer vertrokken voor jaren”

Op woensdagavond 19 juni organiseert de Ypres Rally opnieuw een shakedown in Boezinge. Naamsponsor Noël Franklin zal samen met elf andere lokale ondernemers zorgen voor de randanimatie. Het volksfeest van weleer lijkt hiermee volledig terug.

De coronacrisis, het WK-gebeuren en de wegenwerken in Boezinge zorgden ervoor dat Boezinge even uit the picture verdween bij de Ypres Rally. “Na vele jaren afwezigheid misten we Boezinge wel een beetje”, vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. “We wilden daarom proberen het dorpsfeest terug te brengen. Stad Ieper was meteen gewonnen voor het idee, want door de wegenwerken is er lange tijd weinig activiteit geweest in de dorpskern.”

In tegenstelling tot vroeger is de shakedown in Boezinge niet enkel voorbehouden voor Historics. “De bedoeling is dat alle wagens deze shakedown mogen rijden, ook de deelnemers aan de Divisie 2-wedstrijd”, gaat Penasse verder. “De deelname in Boezinge is sowieso inbegrepen in het inschrijvingsgeld. We mikken dus op heel wat deelnemers. We rijden opnieuw van 18 uur tot 22 uur op een parcours van zo’n vier kilometer. De start en de finish zullen iets verder liggen dan vroeger.”

Randanimatie

Aan het format van de Qualifying Stage en shakedown in Nieuwkerke op donderdag verandert niets. Voor de toppers is Boezinge zelfs een extra testgelegenheid. “Veel deelnemers wensen te testen vooraf en het wordt steeds moeilijker om die te organiseren in de regio. De shakedown is dan ook een ideale testgelegenheid voor de deelnemers aan de Qualifying Stage in Nieuwkerke op donderdag.”

Twaalf lokale ondernemers engageren zich om mee de sfeer van vroeger terug te krijgen in Boezinge. “Ik ben als kind opgegroeid met de shakedown en het was altijd een feest”, zegt Laurens Kinget van Noël Franklin, het HR-bedrijf dat naamsponsor wordt van de shakedown. “We kunnen nog niet alles verklappen, maar we zullen voor heel wat randanimatie zorgen met de aanwezigheid van onder meer dj’s en diverse BV’s. Hopelijk zijn we hiermee weer vertrokken voor jaren.”

The post Shakedown Boezinge keert terug: “Hopelijk weer vertrokken voor jaren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Stinkend rijk luxeleventje in LA, maar veel trauma uit het verleden: ‘Kaulitz & Kaulitz’ onhult hoe het gaat met Tokio Hotel

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan”

Het speelbos, tussen Leie en Vlasstraat in Sint-Baafs-Vijve, beschikt dankzij de gemeente en de provincie over nieuwe speelelementen en zitbanken. Ook de bomen zijn intussen flink gegroeid. Hoog tijd dus om het geheel officieel te openen.
The post Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »