Werkstraffen voor mannen die hun werkgever bestelen

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 36-jarige man uit Bredene veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor loondiefstal. Als vrachtwagenchauffeur sloeg M.H. bouwmaterialen scheef. Een 47-jarige medewerker van een garage kreeg dan weer 90 uur werkstraf omdat hij zelf de opbrengst van een autoverkoop opstreek.

Gestolen bouwmaterialen

M.H. leverde voor de transporttak van Groep Verhelst uit Oudenburg bouwmaterialen op verschillende bouwwerven. Zijn werkgever beschikte echter over informatie dat de beklaagde soms dingen uit de loods mee naar huis zou nemen. Op 4 februari 2022 stelde de politie vast dat hij in totaal zes paletten leistenen en negen dozen leisteenhaken bij zijn buurman had gestockeerd. Na zijn ontslag werden in zijn vrachtwagen nog drie potten met siliconen aangetroffen.

Tijdens zijn verhoor beweerde H. dat alle werknemers af en toe iets meenamen uit de loods in Kuurne. Naar eigen zeggen mocht dat, want het overbodige materiaal zou anders toch weggegooid worden. Dat verhaal werd echter tegengesproken door zijn collega’s. Aan een collega, die de baas inschakelde, zou hij verklaard hebben dat hij al voor 4.000 tot 5.000 euro had meegenomen. Uiteindelijk legde de dertiger toch bekentenissen af.

Garage bestolen

F.V. stond dan weer terecht voor het bestelen van een garage in Knokke-Heist. Bij een firma in het Duitse Halle had de Bruggeling in het kader van zijn job een Peugeot Expert gekocht. De aankoop werd betaald door de garage, maar V. verkocht het voertuig op 16 september 2021 zelf door. In totaal stortte de koper 27.000 euro op de rekening van de beklaagde.

De veertiger beweerde dat hij het voertuig wel degelijk op eigen houtje mocht doorverkopen. Naar eigen zeggen had hij van zijn werkgever nog een commissie van 34.000 euro tegoed. Dat verhaal kon V. echter nooit hard maken. Volgens zijn werkgever had geen enkel personeelslid überhaupt een commissieregeling. Los daarvan oordeelde de rechter dat de beklaagde een eventuele commissie sowieso op een andere manier had moeten opeisen.

Geen celstraf, wel werkstraf

Het openbaar ministerie vorderde voor beide beklaagden twaalf maanden gevangenisstraf, al dan niet met uitstel. De verdediging drong echter met succes aan op een werkstraf. Als ze hun werkstraffen van 120 en 90 uur niet of onvolledig uitvoeren, hangt hen alsnog respectievelijk twaalf en tien maanden cel boven het hoofd.

The post Werkstraffen voor mannen die hun werkgever bestelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp

Oldtimerfreak Philippe Claeys organiseert voor de zesde keer een rit voor oldtimers en exclusieve wagens. Hij tekende een nieuw parcours uit van 90 km. De bolides rijden dit op zondag 14 juli af vanuit de Kortekeer op de grens van Ardooie en Beveren. .
The post Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »