Tieltenaar Levi Chevrolet pakt Vlaamse titel karate: “De verschillende technieken maken karate heel uitdagend”

Levi Chevrolet (12) kroonde zich in Knokke tot Vlaams kampioen karate. Met een eerste plaats in de kata en een tweede plaats in de kumite werd hij uitgeroepen tot algemeen Vlaams kampioen. Een fantastische prestatie van de Tieltenaar, die in februari ook al West-Vlaams kampioen werd.

“Na mijn overwinning op het West-Vlaams kampioenschap, wou ik op het Vlaams kampioenschap ook zeker een medaille pakken”, zegt hij. “Maar als ik heel eerlijk ben, dan hoopte ik stiekem om opnieuw te winnen. Het was wel niet eenvoudig en bovendien had ik ook wel wat last van zenuwen.” Het kampioenschap bestond uit twee delen: de kata en de kumite. De kata is een soort stijloefening, waarbij je een aaneenschakeling van vastgelegde bewegingen uitvoert tegen een denkbeeldige tegenstander. De kumite is dan het eigenlijke gevecht. “In de kata plaatste ik me via voorrondes voor de finale met vier en ik kreeg toen het meeste punten van de vijf scheidsrechters. In de kumite, wat in mijn leeftijdscategorie wel nog geen vrij gevecht is, verloor ik de finale nipt met 2-3. Toch werd ik uitgeroepen tot algemeen kampioen, omdat ik het best scoorde in beide onderdelen en ik ook één ervan gewonnen had.”

Veel vooruitgang

Levi, die aangesloten is bij JKA Ieper-Rumbeke, plaatste zich door deze topprestatie nu ook voor het Belgisch kampioenschap dat eind april op het programma staat. “Het is moeilijk in te schatten wat ik waard ben op nationaal niveau, maar ik ga uiteraard opnieuw voor een podiumplaats. Ik doe nu al vier jaar karate en ik heb ondertussen een groene gordel met twee streepjes. Eigenlijk besefte ik pas na mijn West-Vlaamse titel dat ik er ook best goed in ben. Ik merk ook dat ik dit jaar veel vooruitgang geboekt heb. Ook op training mag ik van de sensei heel vaak oefeningen voortonen en krijg ik minder opmerkingen dan andere ploeggenootjes.”

Uitdagend

Levi komt uit een sportieve familie. Vader Arne is een fervent loper en fietser, terwijl broer Yannis voetbalt bij de interprovinciale jeugd van Dosko Beveren en tijdens de zomermaanden ook met Meulebeekse Molenspurters actief is. “Lopen en fietsen vind ik saai”, zegt Levi. “En een ploegsport is ook niet aan mij besteed. Je bent dan te veel afhankelijk van anderen. Karate vind ik heel erg leuk en uitdagend omdat er zoveel verschillende technieken zijn die je kan aanleren. Ook het competitieve aspect is heel leuk. Daarnaast kun je ook telkens toewerken naar het behalen van een nieuwe gordel. Dat is ook altijd een leuke uitdaging. Bij mijn volgend examen zal ik normaal de blauwe gordel behalen”, besluit hij. (GD)

The post Tieltenaar Levi Chevrolet pakt Vlaamse titel karate: “De verschillende technieken maken karate heel uitdagend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »