Van een namaaksite tot een vals paspoort: zo proberen criminelen je op te lichten via Facebook Marketplace

Hoe betrouwbaar is het om iets te verkopen via Marketplace of andere tweedehandssites? We zetten een koersfiets te koop en binnen de kortste keren hadden we een geïnteresseerde die zelfs een foto van zijn identiteitskaart doorstuurde om zijn eerlijkheid te bewijzen. Een reden te meer om op je hoede te zijn, zegt de Federale Politie.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Will Smith’ kwam in vrede en ‘Sh?gun’ schrijft geschiedenis: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die zondagavond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het waargebeurde verhaal van de stalker haalde vier awards op, de reeks ‘Sh?gun’ schreef geschiedenis en ook Jeremy Allen White viel in de prijzen met de reeks ‘The Bear’.

Lees meer »

Tsjetsjenen op de vlucht na gijzeling in rijwoning in Geluwe

In een rijwoning in de Guido Gezellestraat in Geluwe is er deze namiddag een gijzeling geweest. Omstreeks 15.45 uur kwam de politie ter plaatse. In het huis wonen sedert enkele maanden een viertal Tsjetsjenen. Ze zijn allemaal gevlucht. Omstreeks 18 uur bleek in de woning niemand meer aanwezig. Een deel van de Guido Gezellestraat blijft wel afgesloten tussen de Zuidstraat

Lees meer »

Amerikaanse leerkracht doet inspiratie op bij St.-Paulusschool

Francesca Stark, leerkracht aan de Driscoll basisschool in Brookline in Massachusetts in de Verenigde Staten, bezocht twee Kortrijkse scholen om inspiratie op te doen rond educatieve toepassingen die kinderen betrekken bij ecologie en biodiversiteit. De eerste school was de Sint-Paulusschool, die al diverse Europese prijzen won met hun project ‘Klimaatspeelplaats’.
The post Amerikaanse leerkracht doet inspiratie op bij St.-Paulusschool

Lees meer »

Van parochiekerk naar sociocultureel ontmoetingscentrum: historisch gebouw in Koekelare krijgt nieuw leven

Met het oog op de herbestemming van de parochiekerk in De Mokker tot een sociocultureel ontmoetingscentrum werd tijdens de gemeenteraad in CC De Brouwerij de ontwerpakte voor de aankoop van de parochiekerk in De Mokker unaniem goedgekeurd. De gemeente koopt het gebouw voor 250.000 euro met als doel het om te vormen tot een sociocultureel ontmoetingscentrum.
The post Van

Lees meer »

Cycloon Boris eist mensenlevens

Het hele weekend heeft de cycloon Boris regen uitgestort boven Centraal- en Oost-Europa, met urenlange stortbuien, dambreuken en kolkende water­massa’s in onder meer Oostenrijk, Tsjechië, Roemenië en Polen tot gevolg.

Lees meer »

“Roeselare is en blijft een echte commercestad”: Julie Defryn baat kledingzaak Corylie uit op De Munt

Er bestaan mensen die in de wieg gelegd zijn om ‘commerce te doen’. En als ze dan nog eens rasechte Roeselarenaars zijn, dan hebben ze nog een bijkomend voordeel. Een van die mensen is Julie Defryn, vierde generatie van een familie van rasechte commerçanten.
The post “Roeselare is en blijft een echte commercestad”: Julie Defryn baat kledingzaak Corylie uit

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »