Stad Roeselare huurt parking in Louis Leynstraat om zo kort parkeren gemakkelijker te maken

Elke dag rijden heel wat auto’s aan en weg in de Louis Leynstraat in Rumbeke. Dat komt door de nabijheid van twee scholen (SBS De Vlieger en Vrije Basisschool De Verrekijker), kinderopvangen KIDZ Lucy en KIDZ Jane en het Psychiatrisch Verzorgingstehuis (PVT) Valckeburg. Om een oplossing te bieden aan de grote parkeerdruk, huurt de Stad vanaf 15 april het parkeerterrein op de hoek met de Kloosterstraat.

“De Louis Leynstraat ligt in de kern van een levendige zone in Rumbeke, waar veel ouders tijdens de spitsmomenten een veilige plek zoeken om hun baby of kind af te zetten of op te halen. Ook bezoekers van het PVT Valckeburg hebben vaak moeite om een parkeerplaats te vinden in de buurt. We zagen als Stad de kans om dit probleem aan te pakken, door de parking, op vandaag in private handen, te huren”, verduidelijkt schepen Nathalie Muylle.

De parking zal vooral van pas komen voor kort parkeren, zoals het afzetten en ophalen van kinderen of een kort bezoek aan het PVT Valckeburg. Bewoners zullen er ’s avonds en buiten de schooldagen gebruik van maken. “We voeren op schooldagen tussen 7.30 en 18 uur een regeling van kort parkeren in (maximaal 30 minuten met blauwe parkeerschijf). Tijdens het weekend en in vakantieperiodes is de parkeerdruk aanzienlijk lager. Dan kunnen buurtbewoners ook voor langere periodes hun wagen hier parkeren”, aldus nog schepen Stefaan Van Coillie.

De Stad zal het terrein vanaf 15 april huren en inrichten als parking. Het betreft een tijdelijke huurovereenkomst van één jaar, die verlengd kan worden. (TD)

The post Stad Roeselare huurt parking in Louis Leynstraat om zo kort parkeren gemakkelijker te maken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie houdt grote zoekactie naar transmigranten

Donderdagavond greep er een intensieve zoekactie plaats naar transmigranten die zich al een tijdje schuilhouden onder bruggen en in de bosjes nabij de oprit van de E40 in Veurne.
The post Politie houdt grote zoekactie naar transmigranten appeared first on KW.be.

Lees meer »

De destructie van orkaan Helene

Orkaan Helene trok eind vorige week een verwoestend spoor doorheen de zuidwestelijke staten van de VS. Via Florida ging het helemaal tot Tennessee, een traject van meer dan 900 kilometer. De storm, bestempeld als “a true multi-state event”, kostte intussen aan meer dan 100 mensen het leven.

Lees meer »

‘De Kampioenen’-actrice An Swarten­broekx koestert droom waar ze VRT of VTM voor nodig heeft: “Heb een nieuw voorstel”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »

Wat we nu al weten over de nieuwe Vlaamse maatregelen voor elektrische wagens: “Trek maar snel aan de mouw van je garagist”

De nieuwe Vlaamse regering gaat raken aan de voordelen voor wie met een elektrische wagen rijdt. Zo zal de premie voor wie een elektrische auto koopt, heel snel verdwijnen. Maar elektrisch rijden wordt binnenkort ook een pak minder fiscaal interessant. Hoe zwaar wordt elektrisch rijden straks belast? En vooral: hoeveel tijd heb je om toch nog van de huidige voordelen

Lees meer »