Vakbond cipiers boos na uitspraken Van Tigchelt over incident in gevangenis: “Ronduit schandalig”

“Als minister Van Tigchelt een zondebok blijft zoeken, zeg ik het vertrouwen in hem op. Laat dat heel duidelijk zijn”: dat heeft vakbondsvertegenwoordiger Robby De Kaey (ACOD) van de cipiers gezegd op Radio 1. De minister van Justitie had dinsdag gezegd dat hij ervoor wilde zorgen dat er altijd een minimumbezetting aan cipiers aanwezig is in de Belgische gevangenissen, na een incident van geweld tussen gedetineerden tijdens een cipiersstaking.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 10.000 mensen komen naar Koksijde voor opendeurdag Defensie

Naar schatting zijn ongeveer 10.000 bezoekers afgelopen woensdag afgezakt naar de luchtmachtbasis van Koksijde om er de jaarlijkse opendeurdag bij te wonen. Voor Defensie was dit een unieke gelegenheid om te tonen waartoe ze in staat is en misschien wel bij sommige bezoekers interesse te wekken om er een loopbaan te beginnen.
The post Bijna 10.000 mensen komen naar

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden

Henk Stevens (01/12/1967 – 28/06/2024) is op vrijdag 28 juni onverwacht op 56-jarige leeftijd overleden. Henk laat drie kinderen Nona, Lou en Roef en zijn partner Sofie achter.
The post Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »