Eerste alcoholvrije editie van Natuurloop

De twaalfde editie van de Beernemse Natuurloop vindt zaterdag 23 maart plaats in en rond de bossen van Bulskampveld. Een team van zestig vrijwilligers stelt alles in het werk om de Natuurloop in goede banen te leiden.

Er zijn dit jaar drie verschillende afstanden. “De lus van 7 kilometer, de Discovery, is voor iedereen toegankelijk. Daarnaast organiseren we ook een tocht over 14 en 25 kilometer. Het parcours gaat 85 procent over onverharde wegen en wij voorzien in een aantal uitstekende bevoorradingen”, vertelt medeorganisator Piet De Rycke. Voor het eerst starten de deelnemers van de verschillende afstanden in meerdere waves. “Dat doen we om drukte in de eerste loopkilometers te vermijden. Om 14 uur start de 24 kilometer, tien minuten later is het de beurt aan de 7 kilometer. Om 14.20 uur start de 14 kilometer. Elke deelnemer krijgt een gepersonaliseerd borstnummer met chip zodat we de tijd en uitslag meteen beschikbaar kunnen stellen na de aankomst.”

Ook het parcours is dit jaar vernieuwd. “Zo gaat de lus voor het eerst tot aan het Disveld in Doomkerke. In en rond de bossen van Bulskampveld is het heerlijk lopen en dat zal ook deze keer duidelijk worden. Voorts zijn we een bekerloze organisatie, zo willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden”, gaat De Rycke verder. “We organiseren trouwens een alcoholvrije editie, de cafetaria op het binnenplein biedt frisdranken en dagverse soep aan. Alles speelt zich af aan de sporthal van Sint-Amandus, aan de Reigerlostraat in Beernem.”

Voor goed doel

Zoals elk jaar gaat de opbrengst van de Natuurloop naar een goed doel. “We zijn nog in gesprek met Natuurpunt Gulke Putten en opvangcentrum Wingene. Het is de bedoeling om telkens een concreet project te steunen met een bedrag van 500 euro”, besluit De Rycke. (AVH)

Je kan tot en met vrijdag 22 maart (12 u.) aan voordeeltarief inschrijven via www.natuurloopbeernem.blogspot.com

The post Eerste alcoholvrije editie van Natuurloop is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die andermaal een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud De

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »