Automobilist 10 jaar nuchter, toch weer betrapt met 1,88 promille: “Autovakantie van mijn kinderen verpest”

Na enkele stevige veroordelingen voor rijden onder invloed van alcohol en een alcoholprobleem bleef een 46-jarige man uit Kortrijk 10 jaar nuchter. Tot hij in de zomer van 2023 opnieuw met een glas teveel op betrapt werd en onmiddellijk zijn rijbewijs moest inleveren. “Onze autovakantie viel in het water en daar voel ik me nog altijd schuldig over”, aldus de man.

Na een barbecue bij hem thuis sprong H.J. nog in de auto om iemand naar huis te voeren. Nochtans had hij achter de barbecue ook enkele pintjes gedronken. Voor het eerst sinds lang, want 10 jaar lang bleef hij nuchter en volgde wekelijkse sessies bij de Anonieme Alcoholisten (AA). Bij de controle op 29 juli 2023 langs de N8 in Kortrijk bleken er 7 personen, waaronder 3 kinderen, in de wagen te zitten. J. had 1,88 promille alcohol in het bloed en moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren.

“Waardoor de geplande autovakantie in het water viel en ik de vakantie van mijn 4 kinderen heb verpest. Daar voel ik me nog altijd schuldig over. Ik heb ook beseft dat de strijd tegen de alcohol er voor de rest van mijn leven zal zijn. Ik verloor die avond opnieuw de teugels. Een moeilijke thuissituatie was de trigger maar geen excuus.” De man volgt nog altijd begeleiding. “Je kan niet verwachten dat ik je dezelfde straf geef als iemand met een blanco strafregister”, reageerde de politierechter. Ze verwees daarmee naar enkele stevige veroordelingen uit het verleden. Het komende jaar moet de Kortrijkzaan een alcoholslot in zijn auto installeren. Twee maanden lang mag hij helemaal niet met de auto rijden en er wacht nog een boete van 1.600 euro. (LSi)

The post Automobilist 10 jaar nuchter, toch weer betrapt met 1,88 promille: “Autovakantie van mijn kinderen verpest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon tijdens expo Metal Arts in Tielt: “Mensen glimlachen als ze mijn beelden zien”

In de voorhal van het stadhuis van Tielt kan je momenteel de tentoonstelling Metal Art gaan bezichtigen. Dit initiatief van de Tieltse Perskring, in samenwerking met stad Tielt, brengt vijf metaalkunstenaars van eigen bodem samen. Een van hen is Jean-Pierre Belaen, die van beeldhouwen met brons en koper zijn handelsmerk heeft gemaakt.
The post Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon

Lees meer »