Belgian Cats nemen het in groepsfase van Olympische Spelen op tegen topfavoriet Verenigde Staten, Japan en Duitsland

De Belgian Cats (FIBA 6) nemen het in de groepsfase van het olympisch basketbaltoernooi bij de vrouwen op tegen de Verenigde Staten (FIBA 1), Japan (FIBA 9) en Duitsland (FIBA 19). Dat is het resultaat van de loting van dinsdag in het Zwitserse Mies.

Met de VS krijgen de Cats meteen de olympische en wereldkampioenen voor de kiezen. Tegen Japan verloor België dan weer op de vorige editie drie jaar geleden in de kwartfinales, waarna de Cats zevende werden. Duitsland, debutant op de Spelen, is de laatste tegenstander in de groepsfase.

De wedstrijden worden gespeeld in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel, een voetbalstadion dat voor de gelegenheid omgebouwd wordt tot basketarena. Op het EK van 2016 werden de Rode Duivels er uitgeschakeld door Wales. De eindfase vindt plaats in de Arena van Bercy. De top twee uit elke groep en de twee beste derdes stoten door naar de kwartfinales.

Tweede opeenvolgende deelname

De Belgian Cats zijn komende zomer voor de tweede keer van de partij op de Spelen. Ze maken zich op voor hun achtste groot toernooi op rij, na vier EK’s, twee WK’s en één keer de Olympische Spelen. De Verenigde Staten mikken op een achtste olympische titel op rij, de elfde in totaal.

The post Belgian Cats nemen het in groepsfase van Olympische Spelen op tegen topfavoriet Verenigde Staten, Japan en Duitsland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan

Ben je benieuwd naar de standpunten van de lokale politieke partijen tegenover mensen met een handicap? Kom dan op zondag 8 september om 10 uur naar het CC Grote Post voor een uniek politiek debat over inclusie.
The post Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostrozebeeks erfgoed pakt uit met stickerboek over geschiedenis van gemeente

Wie geïnteresseerd is in het verleden van Mandelgemeente Oostrozebeke moet zich vanaf 4 september naar de plaatselijke Carrefour reppen, want daar ligt een uniek boek klaar over de geschiedenis van Oostrozebeke. Het boek is gratis te verkrijgen en bij aankoop van 10 euro krijgt de klant een zakje stickers die in het boek moeten gekleefd worden. Wanneer het boek is

Lees meer »

Nooit beleefden we wereldwijd zo’n warme zomer als in 2024

De voorbije zomer was wereldwijd de warmste ooit gemeten op aarde. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus. Ook voor Europa zijn de cijfers duidelijk. Het was de warmste zomer ooit, al was er een duidelijke opdeling tussen het westen en noorden enerzijds, en de rest van het continent anderzijds.

Lees meer »

KIJK LIVE. Derde keer, goede keer voor bedrijvige Evenepoel? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Geen fiscaal cadeau van 3.000 tot 5.000 euro meer voor wie fors renoveert: “Slachtoffer van zijn eigen succes”

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Ilana (17) is jongste kandidate van het land want ze is jarig op… verkiezingsdag: “Ik laat me echt niet doen in een debat”

De Kesselse Ilana Marien (17) is een van de nieuwe, jonge kandidaten bij de lijst Voor 2560 in Nijlen. De rechtenstudente in spe is zonder twijfel ook de jongste kandidate van het land voor de gemeenteraadsverkiezingen, want ze viert haar achttiende verjaardag op 13 oktober, de dag van de verkiezingen. “Ik vond het een beetje eng om deze vraag te

Lees meer »