Louis, Korneel en Julie organiseren vierde editie van Bar Hazart: “Bar nog verder uitbouwen”

Louis Plancke (29), Korneel Cottyn (28) en Julie Roose (22) gooien op 14 juni opnieuw de deuren van Bar Hazart open. Het concept van hun zomerbar blijft behouden, maar er zal nog meer op beleving worden ingezet. Bar Hazart wordt tijdens het Europees Kampioenschap voetbal ook omgetoverd tot een EK-dorp. Louis, Korneel en Julie hebben ondertussen hun krachten gebundeld in Loko Events, een bedrijf waar ze nog tal van plannen mee hebben.

Bar Hazart is straks aan zijn vierde editie toe. “Het idee om een zomerbar te beginnen ontstond tussen pot en pint”, vertelt Louis Plancke. “Het was Korneel die met het idee op de proppen kwam. Onze eerste editie vond plaats in de Colliemolenhoeve onder de naam Bar Collie en was eigenlijk een heel groot risico omdat er toen door corona niet echt veel mocht. De bar was echter meteen een succes zodat er het jaar nadien onder de naam ‘Bar Hazart’ een tweede editie kwam op een terrein in de Rozestraat, dat eigendom is van Philiep Degryse.”

Succesconcept

“Tijdens een bezoek aan Bar Collie stelde Philiep zelf voor om de volgende editie op dat terrein te laten plaatsvinden. Het stuk grond is goed 11.000 vierkante meter groot en wordt door Philiep niet gebruikt. Een deel van die 11.000 vierkante meter wordt gebruikt voor de bar, terwijl een ander deel als parking dienst doet.”

“Bar Hazart is jaar na jaar verder gegroeid. We behouden voor de vierde editie dan ook het beproefde succesconcept. We blijven inzetten op het familiale karakter. Onze bar is er voor jong en oud. We willen Bar Hazart wel nog verder uitbouwen. Dat doen we bij deze editie door iedere vrijdag, zaterdag en zondag een activiteit in te plannen. Dat kan bijvoorbeeld een Defender Tour zijn, maar ook een thema-avond of een mosselsouper. Daarnaast fungeert Bar Hazart dit keer ook als EK-dorp. Omwille van het Europees kampioenschap voetbal gaan we vroeger open dan gewoonlijk.”, vertelt Louis.

“We openen op 14 juni. Dan vindt de openingsmatch van het Europees kampioenschap plaats. Bij deze editie is Bar Hazart door de vroegere opening twaalf in plaats van tien weken open. We sluiten onze deuren op zaterdag 31 augustus. Ter gelegenheid van het EK plaatsen we een groot ledscherm. Voor matchen van de Rode Duivels voorzien we overigens extra stoelen en hoge tafels waardoor we ongeveer 150 extra plaatsen creëren. Tijdens matchen van de Rode Duivels is er ook telkens een dj voorzien.”

Korneel, Louis en diens vriendin Julie beperken hun activiteiten trouwens niet alleen tot Bar Hazart. Het trio heeft zich verenigd in Loko Events, een bedrijf dat ze in bijberoep runnen. “Met Loko Events organiseren we niet alleen Bart Hazart”, legt Louis uit. “We staan ook in voor de verhuur van feestmateriaal zoals tafels, stoelen en tenten. Verder kan je bij ons ook terecht voor horecapersoneel. Wij beschikken over een hele grote poule personeel met ervaring. Dat gaat over parkeerwachters over zaalpersoneel tot barmannen. Verder organiseren we op zaterdag 11 mei de derde editie van Nachtraven Open Air, een house-techno event aan het kasteel van Ingelmunster. We hopen een goeie 1.000 man te mogen verwelkomen. In februari organiseerden we in Brugge ook de eerste editie van Nachtraven indoor.”

Andere concepten

Daarmee stoppen de plannen van Louis, Korneel en Julie evenwel niet. “We willen ook een winterbar opstarten”, weet Louis. “We gaan voor een gezellige en authentieke winterbar in Roeselare. We wilden deze winter van start gaan op een locatie tegen de grens met Hooglede, maar kregen van de stad Roeselare evenwel geen vergunning. We broeden ook nog op andere concepten. Zo is er in onze regio niet veel te doen in de rand van koers. We zouden bijvoorbeeld een event kunnen organiseren bij pakweg de doortocht van de Ronde van Vlaanderen. We denken ook aan de organisatie van een voetbaltornooi voor gelegenheidsploegen waarbij achteraf een feestje gebouwd wordt, een concept dat elders in de provincie al succesvol bleek.”

Bar Hazart in de Rozestraat is vanaf 14 juni tot en met 31 augustus op woensdag en donderdag open vanaf 17 uur, op vrijdag vanaf 16 uur, op zaterdag vanaf 15 uur en op zondag vanaf 14 uur”.

The post Louis, Korneel en Julie organiseren vierde editie van Bar Hazart: “Bar nog verder uitbouwen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »