PORTRET. Puinruimen is zijn specialiteit: wie is Nicky Hayen, de man die Club door play-offs moet loodsen?

Club Brugge legt zijn lot in de Champions’ Play-offs in handen van Nicky Hayen (43) als nieuwe hoofdcoach. A la Rik De Mil vorig seizoen is Hayen een vertrouwde Club-pion: hij leidde de beloftenploeg Club NXT en depanneerde vorig seizoen kortstondig als assistent van het fanionelftal. Maar wie is deze geboren en getogen Truienaar die na zijn spelerscarrière als trainer heel wat watertjes – in wel niet al te grote vijvers – doorzwom? Een portret. 

Meer krantenkoppen in België

“De Seine is een veredelde riool”: triatlon kan doorgaan, maar toch ziet Marc Herremans de farce met lede ogen aan

Wat! Een! Soap! Vervuild Seine-water, nachtelijke annulaties, plannen voor een duatlon-alternatief… De olympische triatlon kan met een dag uitstel dan tóch doorgaan, maar desondanks gaat de sport gaat op de Spelen ongewild zwaar door het stof. Ex-topatleet en Marten Van Riels voormalige coach Marc Herremans ziet het met lede ogen aan. Maar heeft ook een duidelijke boodschap voor al wie

Lees meer »

Pv voor milieumisdrijf op Tomorrowland: 2 weekends op rij geen herbruikbare bekers gebruikt, festival riskeert miljoenenboete

De milieutoezichthouders van het Vlaamse departement Omgeving stellen een proces-verbaal op tegen het dancefestival Tomorrowland. De organisatie hield dit jaar nog vast aan het gebruik van wegwerpbekers, terwijl sinds juni vorig jaar in principe enkel herbruikbare bekers mogen. Voor dat milieumisdrijf riskeert Tomorrowland een boete van 2 miljoen euro.

Lees meer »

Reconstructie van dé fietswissel van het jaar: “Sven zei twee woorden: ‘Kurt, fiets’ en dan was het lopen tot ik niet meer kon”

“Heeeeey! Eeeey!” Op 3,8 kilometer van de streep schreeuwde koploper Remco Evenepoel (24) zijn keel schor. Paniek langs de Seine, zeker omdat hij niet wist hoe groot zijn voorsprong was. Bondscoach Sven Vanthourenhout en mecanicien Kurt Roose brachten redding met dé fietswissel van het jaar. “We hebben echt moeten vechten tegen die Italiaanse commissaris.”

Lees meer »

Geetbets start met trajectcontroles: “Niet alleen voor de veiligheid, als kleine gemeente kunnen we geld van de boetes goed gebruiken”

Ook Geetbets heeft vanaf 1 augustus trajectcontroles. De camera’s staan op 6 trajecten. Als je te snel rijdt, krijg je een GAS-boete. Opvallend, burgemeester Jo Roggen geeft toe dat de trajectcontroles er niet alleen komen voor de verkeersveiligheid. De opbrengst van de GAS-boetes kan een kleine gemeente als Geetbets goed gebruiken, zegt hij.

Lees meer »

Extreemlinkse president Maduro opnieuw verkozen in Venezuela, maar oppositie betwist resultaat

In Venezuela zou de zittende president Nicolás Maduro de presidentsverkiezingen gewonnen hebben. Dat meldt de Nationale Kiesraad nu ongeveer 80 procent van de stemmen geteld zou zijn, maar de oppositie claimt dat die uitslag niet klopt. De extreemlinkse en autoritaire Maduro zou 51 procent van de stemmen gehaald hebben, terwijl het bij oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia om slechts 44 procent

Lees meer »

Fans in Ieper blijven erin geloven na olympisch verlies van Belgian Cats tegen VS: “De derde plaats is nu het hoogst haalbare”

Op de Olympische Spelen hebben de basketbalvrouwen van de Belgian Cats – met veel West-Vlamingen in de ploeg – hun tweede wedstrijd tegen de Verenigde Staten verloren. Het werd 74-87. De supporters in Ieper waren het er unaniem over eens dat de Cats een prima wedstrijd hebben gespeeld, én blijven geloven in de kansen van de Cats die zondag tegen

Lees meer »

Ouders van 110m-hordeloper Michael Obasuyi kijken uit naar de Olympische Spelen: “Bijzonder trots op zijn doorzettingsvermogen”

Drie jaar na zijn olympisch debuut in Tokio is Michael Obasuyi (24) er straks ook bij op de Spelen in Parijs. Een enorme opsteker na jarenlang blessureleed. “Mijn man en ik zijn bijzonder trots op het doorzettingsvermogen van onze zoon”, benadrukt mama Caroline Decuyper.
The post Ouders van 110m-hordeloper Michael Obasuyi kijken uit naar de Olympische Spelen: “Bijzonder trots

Lees meer »

Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec blijft in haven Zeebrugge

De maritieme metaalconstructeur Gardec in Zeebrugge is van plan om zijn activiteiten in de Kustlaan naar de Kiwiweg te verhuizen. Het bedrijf moet naast de Visartsluis weg voor de aanleg van de nieuwe sluis. De ateliers aan de visserijcluster blijven wel bestaan en worden zelfs vernieuwd.
The post Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec

Lees meer »

Venezolaanse oppositie “kan winst bewijzen”, regering haalt diplomaten terug uit zeven Latijns-Amerikaanse landen

De Venezolaanse oppositieleider María Corina Machado zegt dat de oppositie 73,2% van de stemuitslagen in handen heeft, waarmee het kan bewijzen dat oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia de verkiezingen gewonnen heeft en niet huidig president Nicolás Maduro, die eerder door de Nationale Kiesraad (CNE) officieel uitgeroepen werd tot verkozen president van Venezuela. Zijn herverkiezing zou echter dankzij massale fraude tot stand

Lees meer »