Groen Zedelgem pleit voor betere mobiliteit

Een verkeersveilige stationsbuurt, meer busverbindingen en veilige fietstrajecten stelt Groen Zedelgem bij haar doorstart naar de stembus. Het lokaal bestuur kan wegen op het nieuw vervoersplan van De Lijn, klinkt het.

Door de knelpunten van verkeersveiligheid en mobiliteit hoog op de politieke agenda te zetten, trekt Groen Zedelgem haar campagne voor de lokale verkiezingen op gang. De spoorwegovergang aan het station van Zedelgem is en blijft onveilig door het vele zware en drukke verkeer. Een ondergrondse oversteekplaats of brug voor zwakke weggebruikers is volgens de partij de beste oplossing. “Door het nieuw vervoersplan van De Lijn is ook de vlotte verbinding met het station geschrapt. De stations van bijvoorbeeld Torhout en Lichtervelde zijn geselecteerd als Hoppin-punt voor een vlotte overgang tussen trein en bijvoorbeeld de bus. Dat van Zedelgem niet”, stelt Paul Braem van Groen Zedelgem.

“Ook het plannen van een flexrit (de vroegere belbusrit) is vrij complex en zeker niet gebruiksvriendelijk via de website of de app. Telefonisch is de centrale beperkt toegankelijk. Het lokaal bestuur Zedelgem kan zijn stem laten horen bij het nieuwe vervoersplan van De Lijn, om gebruikers van het openbaar vervoer te ondersteunen en te versterken in hun keuze.”

Fietssnelweg

Wie in Zedelgem per bus naar de randgemeenten zoals Torhout wil, zal langer onderweg zijn met De Lijn. Voor de schoolgaande jeugd is een vlotte verbinding behouden. Overdag zendt De Lijn de Veldegemnaar via Zedelgem dorp en Aartrijke naar Torhout. “Dit is een rit van bijna anderhalf uur voor een afstand van 6,5 km. Met Groen pleiten we voor een herstel van de vlotte busverbinding tussen Veldegem en Torhout”, verduidelijkt Paul Braem verder.

Ook per fiets kunnen de verkeersaders naar en door de vier dorpskernen van Zedelgem beslist vlotter en veiliger, zo blijkt ook uit de Vlaamse Bouwmeester Scan van de gemeente Zedelgem. Groen pleit om hier dringend verder werk van te maken, met de al lang geplande fietssnelweg Brugge-Torhout als basis. “Het mobiliteitsplan op de website van Zedelgem dateert van 2012. Na het openbaar onderzoek voor een nieuw plan voor de regio Brugge, vindt de burger geen document die de laatste beslissingen en standpunten van onze gemeente uitlegt. Ook die beleidsaanpak in Zedelgem kan beter.”

(HV)

The post Groen Zedelgem pleit voor betere mobiliteit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Vrijdag 28 juni was voor Sabine Himpens (61) haar laatste schooldag in de Sint-Pieterschool in Oostkamp. Na 41 jaar lesgeven is het tijd voor een nieuwe fase in haar leven en een verdiend pensioen. Ze was koningin voor één dag en werd uitgezwaaid door meer dan 500 leerlingen.
The post Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »