Er is maar één plek waar je zonder gêne naar celebrity’s kunt staren

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppy disks, oftewel, diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met

Lees meer »

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

Armoedeorganisatie Pelicano kan voorlopig geen fiscale attesten uitdelen voor giften: zo krijg je toch nog belastingvermindering

Kinderarmoedestichting Pelicano mag geen fiscale attesten uitschrijven voor giften die ze in 2023 heeft ontvangen. Haar erkenning werd niet hernieuwd door de overheid. Daardoor kunnen mensen die vorig jaar geld hebben gedoneerd daar voorlopig geen belastingvermindering voor krijgen. De FOD Financiën legt uit hoe je achteraf toch nog een belastingvermindering kunt krijgen voor uitgaven waarvoor je op het moment van

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »