Zeventig kuikentjes sterven in uitslaande brand in Diksmuide: “Willen weten of er meer aan de hand is”

Zeventig kuikentjes zijn zaterdagnacht om het leven gekomen bij een uitslaande brand in hun grote kippenhok in Keiem bij Diksmuide. Bij aankomst van de brandweer stond het negentig vierkante meter hok in lichterlaaie. Alle kuikentjes overleefden het vuur niet. “We willen weten wat er gebeurde en of er meer aan de hand is”, stond eigenares Monique Wagemakers er beteuterd op te kijken.

De uitslaande brand in de Leimolenstraat in Keiem werd zaterdagnacht om 2 uur opgemerkt. Op die plaats baten Monique Wagemakers en haar familie een kleine circulaire boerderij uit, waarbij enkele varkens en vooral kippen gekweekt worden. “Het waren buren die opeens aanbelden met de melding dat er een zware brand was in de tuin”, zegt Monique aangeslagen. “Hun hond was maar blijven blaffen, had zo hen gewekt en zij zagen de enorme vlammen.”

De brandweer werd verwittigd waarna brandweerposten Diksmuide en Leke ter plaatse snelden. “Bij onze aankomst ging het reeds om een uitslaande brand”, zegt brandweerkapitein Filip Vanden Berghe. “Het volledige kippenhok, negentig vierkante meter groot, stond in lichterlaaie. Ook de omheining en stro en ander materiaal had vuur gevat. We kregen de brand vrij snel onder controle, maar de schade is groot. Alle dieren in het hok overleefden het niet.”

Gloeilamp of meer aan de hand?

Monique stond beteuterd te kijken naar de puinhoop. Volgens de eerste vaststellingen van de brandweer is een oververhitte gloeilamp die het stro van de kuikens in brand zette wellicht de oorzaak. Maar daar heeft Monique bedenkingen bij. De politie kwam zondagochtend dan ook langs voor verder onderzoek, net als een verzekeringsexpert. “Wij hebben onze vragen bij de brand en vermoeden dat er meer aan de hand is”, zegt Monique. “We willen echt weten wat hier gebeurde. In ieder geval zijn alle zeventig kuikentjes dood. De andere kippen die niet in het hok zaten, maakten zich snel uit de voeten. Wij zijn een kleine circulaire boerderij en verkopen de kippen aan mensen die ze willen voor het vlees of voor hun eigen weide. De schade is veel groter dan het hok zelf en het zal even duren eer dit hersteld is.” (JH)

The post Zeventig kuikentjes sterven in uitslaande brand in Diksmuide: “Willen weten of er meer aan de hand is” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »