Tuinhier Hollebeke kijkt uit naar jonge krachten

Tuinhier Hollebeke viert het nieuwe werkjaar met 60 leden. Met een sprankelend programma belooft 2024 een bloeiend jaar te worden. Van tuinadvies tot creatieve workshops, er is voor elk wat wils.

“Er wordt al eens beweerd dat het verenigingsleven het moeilijk heeft. Het engagement voor een ietwat langere periode zou een van de redenen zijn waarom het niet altijd gemakkelijk is nieuwe bestuursleden aan te trekken”, merkt voorzitter Daniël Verfaillie op.

“Bij Tuinhier Hollebeke zou het goed uitkomen mochten er een paar jonge krachten aan het roer komen. De vereniging kan zich de laatste jaren evenwel verheugen in de uitbreiding van het aantal leden.” Het nieuwe jaarprogramma werd daarom ingezet met een glaasje, gevolgd door de voordracht van Koenraad Vandamme. In zijn uiteenzetting stelde hij tal van heesters voor om de tuin op te smukken.

Jaarprogramma

“De voordracht was al bijzonder interessant. Het is altijd goed om nieuwe ideeën te krijgen om de tuin op te fleuren. En de workshops van Francine De Geest beloven creatieve en gezellige momenten te worden. Het samen tafelen in mei en het bezoek aan de koninklijke serres in mei klinken als mooie initiatieven om samen van de lente te genieten. En de kersenpluk in juli bij hoeve Mahieu Wervik lijkt een heerlijke zomeractiviteit.”

“Het bezoek aan het wijndomein in augustus en de ontvangst in de dahliatuin in oktober beloven bijzondere ervaringen te worden. En wie houdt er niet van een gezellige kookavond in november, vooral als de ingrediënten vers uit de tuin komen? Het jaar afsluiten met een workshop kerststuk klinkt als een perfecte manier om in de kerstsfeer te komen. Tuinhier Hollebeke is een vereniging voor liefhebbers van tuinieren en gezelligheid”, gaat Daniël Verfaillie voort.

Praktisch

Aansluiten bij Tuinhier Hollebeke kan door 29 euro te storten op rekening van Tuinhier BE78 9733 8281 5786. Maandelijks krijg je dan het Tuinhier-magazine boordevol interessante tips en wetenswaardigheden, en een uitnodiging voor elke activiteit. Inlichtingen en inschrijvingen via [email protected] of 0474 685 485. (EG)

The post Tuinhier Hollebeke kijkt uit naar jonge krachten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »