N-VA Maldegem strikt ‘Blauwe Peter’: “Volop voor Maldegemse politiek”

De gemeenteraadsverkiezingen komen steeds dichterbij en ook bij N-VA Maldegem wordt er druk aan de lijst gesleuteld. Met Peter Van Hecke (Blauwe Peter), Tom De Roo, Stefaan Martens en Pascal Gerard maakte de partij vier nieuwe namen bekend.

Peter Van Hecke (59), in Maldegem ook bekend als Blauwe Peter, is geen onbekende in de lokale politiek. Sinds 2006 zetelt hij onafgebroken als gemeenteraadslid en van 2018 tot 2022 was hij schepen. “Veiligheid, economie, communicatie en feestelijkheden zijn mijn favoriete thema’s”, vertelt Peter, die brak met de lokale Open VLD-afdeling en sinds 2021 als onafhankelijke zetelt in de Maldegemse gemeenteraad.

“Op een respectvolle manier samenwerken over de partijgrenzen heen is voor mij essentieel”, vertelt Peter, die in het voorjaar van 2023 zijn eigen politieke beweging RESPECT oprichtte. “Na een politieke zoektocht en talrijke gesprekken kwam ik uiteindelijk terecht bij de Maldegemse N-VA-afdeling, waar respect, overleg en samenwerken vanzelfsprekend zijn.”

“Naast het werk in mijn eigen bedrijf, gespecialiseerd in reinigingswerken, blijft lokale politiek mijn passie. Na een donkere periode wil ik dan ook verder aan de Maldegemse politieke kar blijven trekken. Het N-VA-project spreekt mij aan. Het staat voor een beleid dat beloont wie werkt, spaart en onderneemt en ervoor zorgt dat middelen gaan naar wie ze echt nodig heeft”, zegt Peter Van Hecke.

Attractieve gemeente

Een tweede kandidaat die voorgesteld werd, is Tim De Roo (41), die al 15 jaar lid is van N-VA. “Ik heb bewondering voor een politicus als Bart De Wever, die met kennis van zaken een heel kritische stem laat horen en meteen ook oplossingen aanreikt. Op lokaal niveau wil ik me inzetten voor Maldegem. Het is een attractieve gemeente met uitstraling en dat wil ik als trotse Maldegemnaar zo houden”, aldus Tim De Roo.

De derde kandidaat is Stefaan Martens (61). “Nu ik met pensioen ben, wil ik mijn extra tijd nuttig besteden. Ik hou van constructief samenwerken met een groep van ruimdenkende en politiek geïnteresseerde mensen. Ik voel dat dit perfect kan bij N-VA Maldegem”, klinkt het enthousiast.

De vierde kandidaat die N-VA Maldegem voorstelde is Pascal Gerard (53). “In september 2022 werd ik tijdens een bestuursvergadering van tennisclub ‘t Lobbeke geveld door een hersenbloeding en na een zware revalidatie, die nog steeds bezig is, besefte ik in de zomer van 2023 dat het zakenleven voor mij voorbij was. Ik besloot het roer om te gooien en met de bekwame mensen van N-VA mijn eerste stappen te zetten in de Maldegemse politiek.”

“Jeugd, Sport en Onderwijs zijn mijn favoriete domeinen. Dit zijn voor mij belangrijke pijlers die ik tijdens mijn carrière van dichtbij heb kunnen ervaren en observeren in andere culturen. Deze pijlers bepalen de toekomst van onze kinderen en daardoor ook die van het toekomstige Maldegem”, besluit Pascal Gerard. (Michel Wijne)

The post N-VA Maldegem strikt ‘Blauwe Peter’: “Volop voor Maldegemse politiek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Start van de 80 watermolenfeesten met onthulling van kunstwerk ‘De Molenaar’

Het startschot is gegeven. Heule-Watermolen kan en zal drie dagen jubelen. Met de onthulling van het kunstwerk van beeldhouwer Philip Moerman, vergezeld door het gedicht ‘De Molenaar’ van de hand van de Heulse letterpoëet Joris Denoo (70) en in bijzijn van de Kortrijkse burgermeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) zijn de 80ste watermolen officieel gestart. Tijdens deze feesten wordt ook

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »