Duindomein Ter Helme zet feestjaar voor 50e verjaardag in met bijzonder openingsevent

Op vrijdag 15 maart gaf het team van vzw Ter Helme het startschot voor een feestjaar, want Duindomein Ter Helme, op de grens van Oostduinkerke en Nieuwpoort en op een boogscheut van de zee, viert zijn 50ste verjaardag. Op het openingsevent schetste een korte film en een handig boekje in zakformaat voor alle genodigden de geschiedenis van de toeristische accommodatie, met een zee van mooie momenten.

Kaat Peeters, voorzitter van de Raad van Bestuur gaf de aftrap voor het openingsevent. “We zijn er trots op dat Duindomein Ter Helme 50 jaar bestaat! Geen evidentie, als je weet dat in Vlaanderen na 50 jaar slechts 2,4% van de kmo’s nog bestaat, in België is dat 2,8%. Dit is het werk geweest gedurende 50 jaar van vele gedreven en gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers in het bestuur.”

“Ondertussen is Ter Helme een domein in de duinen met veel accommodatiemogelijkheden, restaurants en zalen. Het is een gezellige, rustige oase voor gezinnen, jeugd, groepen, zeeklassen en bedrijven, gesitueerd in een kader van uitzonderlijke natuur, vlak bij veel erfgoed, waar gastvrijheid en een familiale en warme beleving centraal staan.”

Gegroeid uit sociaal toerisme

Katrien Dewulf, al 32 jaar directeur van Ter Helme: “In het begin kwamen alleen kinderen van zelfstandigen hier op vakantie. Dit is gegroeid uit het sociaal toerisme dat ontstond bij de invoering van de wet op betaalde vakantie beginjaren 1950. De diverse zuilen openden toen hun eigen vakantiecentra. Zo werd Ter Helme gebouwd door de beweging CMBV (Christelijke Middenstand en Burgervrouwen), nu Vrouwennet, met als doel kinderen van zelfstandigen de gelegenheid te geven om op vakantie te gaan.”

“Dit breidde zich snel uit tot gezinnen en groepen. In het begin huurde de CMBV gebouwen, en jaren droomden de dames van een eigen vakantiehuis. Na meer dan 20 jaar werd het tijd om die droom te realiseren. Bij de opening van duindomein Ter Helme in 1974 zei stichtend voorzitter, mevrouw Broeckaert – De Somer: ‘Wij hebben gedroomd – wij hebben geloofd en gehoopt – wij hebben gerealiseerd’.”

La Grande Motte

“Het gebouw werd ontworpen door de groep Planning uit Brugge, die er toen een prijs mee wonnen. Ze lieten zich inspireren door La Grande Motte, de witte piramides aan de Franse kust, maar ze hadden bij de keuze van de poreuze steen geen rekening gehouden met de invloed van zand (wandelende duin), wind, water… wat later zou noodzaken tot grote renovatiewerken.”

“Maar Ter Helme kende succes! Ook de zeeklassen waren een schot in de roos. Vele arrangementen werden toppers, zoals de grootouderweken ‘Met oma en opa aan zee’ begin juli en eind augustus. Dit initiatief startte zo’n 30 jaar geleden, maar nog elk jaar komen zo’n 160 opa’s en oma’s terug, en hun kleinkinderen soms als animator! Ook de Noordzeevitamines voor actieve vijftigplussers, sportweken, gastronomische weekends, fiets- en wandelweekends… scoorden goed!”

“Het werd ook een leuke plaats om feesten te organiseren. De laatste 10 jaar is het duindomein volledig, duurzaam en trendy gerenoveerd. Ter Helme is daardoor heel toegankelijk voor bedrijfsmeetings, seminaries, teambuildings, scholen, de MS-Liga, elk weekend repeteren hier een aantal harmonieën en koren… We bieden catering aan, en ook particulieren zijn hier welkom in onze restaurants of op ons terras. Ter Helme is een geweldige plek, een positieve mix tussen jong en oud die elkaar ontmoeten, samen genieten en spelen. Onze grote troef is ‘de wandelende duin’, maar die vraagt natuurlijk onderhoud, want het zand waait alle kanten uit!”

320 bedden

De accommodatie telt 320 bedden verdeeld over 21 appartementen, 10 studio’s, 12 kamers, 38 jongerenkamers in De Zandboot, een à-la-carte-restaurant (100 couverts), een self-service-restaurant (160 couverts), een bar en een groot terras, vergaderzalen en een polyvalente ruimte van 440 m² tot 200 personen verdeeld over vier zalen die kunnen worden samengevoegd, nog 2 polyvalente zalen, een grote speeltuin, sportaccommodatie en ruime parking.

“We werken met een team van 25 vaste medewerkers, dat in het zomerseizoen en drukke periodes wordt bijgestaan door studenten, flexijobbers en interims”, zegt directeur Dewulf. “Nieuwe medewerkers zijn altijd welkom, en mensen een fijne vakantie bezorgen is toch een fantastisch mooie job, zeker in deze prachtige omgeving!”

“Het feit dat heel wat medewerkers hier al jaren werken, toont dat het hier fijn werken is. Dat bewijst onze chef Rik Baert, die intussen versterking kreeg van zijn zoon Luc. Gastvrijheid zit trouwens in het DNA van ons team. Samen met ons team hebben we bijzondere herinneringen aan het bezoek van koningin Mathilde in 2018 naar aanleiding van het kamp van de Belgische Vereniging voor Gehandicapten. Ook de filmopnames voor de serie ‘Callboys’ met Matteo Simoni op ons domein waren een onvergetelijke ervaring.”

Maar directeur Dewulf verliest ook de toekomst niet uit het oog. “We moeten mee kunnen met de technologische omwenteling en ons voorbereiden op de revolutie in de cybermaatschappij. Cybersecurity, alle processen en systemen digitaliseren is een grote uitdaging, en ook professioneel en gemotiveerd personeel blijft een zorg.”

Het hele jaar 2024 wordt er in Ter Helme gefeest, met een jobbie night, feest van de klant, kids’ weekend, feestweekend met dinner & dance enz. Alle info staat op www.terhelme.be.

The post Duindomein Ter Helme zet feestjaar voor 50e verjaardag in met bijzonder openingsevent is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wie vertrekt er dit weekend op reis? En zijn jullie valiezen al gemaakt??
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »