Tweede poging voor een babytheek in Moorslede haalt het weer niet

Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) deed op de gemeenteraad voor de tweede keer een poging om een babytheek op te starten, maar het komt er niet van. “Diverse steden en gemeenten hebben dit concept geïntegreerd in hun sociale diensten, de werking ervan heeft zich inmiddels bewezen en staat niet meer in de beginfase”, zegt Gert-Jan.

“Het basisidee van een babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Een babytheek maakt kwalitatief babymateriaal toegankelijk voor een breed publiek door middel van een uitleensysteem. Jonge gezinnen die lid zijn van de babytheek kunnen op een leuke en toegankelijke manier spullen ontlenen om te gebruiken en vervolgens weer terug te geven zodat iemand anders er iets aan heeft. De babytheek heeft ook een sociale functie daar het een laagdrempelige ontmoetingsplek is voor jonge ouders. Samenvattend streeft de babytheek naar leefbare, duurzame en sociale buurten.”

Tweedehandsbeurs

“NVAPlus is van mening dat niet elke gemeente alles zelf in beheer hoeft te hebben, maar we moeten onze inwoners wel de mogelijkheid bieden of hen helpen om op de hoogte te zijn van wat beschikbaar is. Als gemeente kunnen we het voortouw nemen door contact op te nemen met naburige gemeenten zoals Ledegem, Zonnebeke, Staden om te verkennen of ze geïnteresseerd zijn in een intergemeentelijke samenwerking voor dit project.” De bevoegde schepen Benedikt Vallaey (STERK) gaf ongeveer hetzelfde antwoord als twee jaar geleden toen Hovaere een eerste keer zijn voorstel deed.

“We kregen van een ouder of een andere gemeente nog nooit een vraag over een babytheek”, klinkt het. “Ik ben alvast geen voorstander. De medewerkers aan de balie van de bib en toeristische dienst hebben al werk genoeg”, aldus schepen Vallaey.

“Daarbij komt ook nog het praktische waar men dat allemaal gaat stapelen. Na verhuur moet het ook allemaal worden schoongemaakt. Op zoek naar babyspullen zijn er heel wat initiatieven. Zoals de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond of de rommelmarkt van Ferm Dadizele. Op Facebook vinden de ouders hiervoor elkaar en komen ze met elkaar in contact”, klinkt het.

The post Tweede poging voor een babytheek in Moorslede haalt het weer niet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »