Filip Dewinter krijgt 240 euro boete voor rijden door rood licht

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang), met roots in Brugge, krijgt een boete van 240 euro voor een verkeersovertreding in het Oost-Vlaamse Zelzate, waarbij hij door een rood licht reed vier seconden nadat het licht was veranderd. Dat heeft de Gentse politierechtbank beslist, nadat de parlementaire onschendbaarheid van Dewinter voor de zaak opgeheven werd.

Dewinter postte eind augustus op Twitter een foto van het proces-verbaal van de verkeersovertreding. “Het Gentse parket vraagt de opheffing van mijn parlementaire onschendbaarheid omdat? ik aan 27 km/per uur door rood licht ben gereden, zonder ongeval, zonder intoxicatie, zonder strafblad? niks! Na 42 jaar rijbewijs, sorry maar kan gebeuren. Een hele procedure terwijl boete ook had gekund en veel kosten zou besparen”, schreef hij.

Uit het pv bleek dat Dewinter op 29 juli vorig jaar om 17.07 uur met zijn Maserati op de John F. Kennedylaan in de richting van Gent door het rood licht reed. Het licht stond al 4,2 seconden op rood en Dewinter reed met een gecorrigeerde snelheid van 27 kilometer per uur toen hij geflitst werd. Het gaat om een overtreding van de derde graad, maar om Dewinter voor de politierechtbank te laten verschijnen voor die overtreding moest zijn parlementaire onschendbaarheid eerst opgeheven worden. Dewinter zelf meldde dat hij er voorstander van was om een minnelijke schikking te betalen, maar het gerecht wou dat hij voor de politierechtbank verscheen.

De Gentse politierechtbank behandelde de zaak vrijdag, waarbij Dewinter zich liet vertegenwoordigen. Zijn advocaat pleitte dat Dewinter nog nooit een veroordeling opliep voor een verkeersovertreding en dat het om een verstrooidheid ging. Het openbaar ministerie vroeg 10 dagen rijverbod en 280 euro, maar de politierechter legde wegens het blanco strafblad van Dewinter alleen een boete van 240 euro op. Het openbaar ministerie kan wel nog in beroep gaan tegen de straf.

The post Filip Dewinter krijgt 240 euro boete voor rijden door rood licht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »