Brugge Classic zorgt voor een wegrit exclusief voor vrouwen

Zaterdag werd Brugge Classic georganiseerd. Aan de start verschenen circa 350 wielerliefhebbers. Nieuw dit jaar was het ‘Women only peloton’. Een wegrit exclusief voor dames over een afstand van 60 kilometer.

Brugge Classic is er voor zowel recreatieve als competitieve wielrenners en wielrensters en was aan de zevende editie toe, georganiseerd door de Sportdienst Brugge in samenwerking met Howest. Vier studenten van de richting Sport en Bewegen kregen de opdracht om een sportevenement te organiseren in het kader van hun opleiding. De start en aankomst was dit jaar voor de tweede keer op rij op de campus ZoWe, het opleidingscentrum verpleegkunde Brugge in Sint-Michiels.

Het parcours was voor de deelnemers verkeersvrij en er was politiebegeleiding voorzien. Er waren twee wegritten voorzien: 60 of 75 kilometer. Nieuw dit jaar was de ‘Women only peloton’, exclusief voor dames, over een afstand van 60 kilometer. Zij vertrokken als laatste groep, met ongeveer een veertigtal. Onder die dames drie leden van de wielerclub Sint Michielse Trappers: Veronique Grenier, Frieda De Koninck en Ingrid Maes. “Meestal rijden we samen met de mannen en dat gaat goed. Het is vandaag eens speciaal om in een peloton met enkel vrouwen te rijden”, klinkt het.

Uit de wind zetten

“Het parcours hebben we niet verkend. Het is vooral de anderen volgen en aan de kust in Zeebrugge tegen wind een tandje bijsteken. Het is plezant, ook al omdat je kan rijden waar het anders niet mag”, vindt Veronique. “Jammerlijk hebben we nu geen heren die met ons meerijden om ons wat uit de wind te zetten”, vult Frieda aan.

De Sint Michielse Trappers bestaat bijna een halve eeuw. Om de vijf jaar organiseren zij een buitenlandse fietsreis en geregeld fietstrips naar bijvoorbeeld de Ardennen. “In het weekend van 25 en 26 mei hebben wij onze eigen Brugse Zot Classic en iedere zondag doen we met de club een eigen rit van ongeveer 75 kilometer. Uiteraard springen we morgen dan opnieuw op de fiets”, besluit Ingrid Maes. (ACR)

The post Brugge Classic zorgt voor een wegrit exclusief voor vrouwen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben precies gebrainwasht”: de schrijnende getuigenis van André, 29 jaar getrouwd met Zussenmoord-beschuldigde Inge Reyntjens

175.000 euro stortte André, de bedrogen echtgenoot van eerste beschuldigde Inge Reyntjens naar eigen zeggen in de bodemloze put, genaamd Daisy Van Mechelen, de tweede beschuldigde. En de vrouw die hij onder zijn ogen met zijn echtgenote aan de haal liet gaan. “Ik ben zelfs op hotel gaan slapen, zodat ze thuis hun gangen konden gaan.” Een eerlijke, maar wat

Lees meer »

Izegem huldigt bolletjestrui Justine Ghekiere

Izegem heeft wielrenster Justine Ghekiere in de bloemetjes gezet. Ghekiere won afgelopen zomer als eerste Belgische ooit het bergklassement in de Tour De France Femmes en ze mocht ook de bergtrui in de Ronde van Italië meenemen. "Ze is een echte ambassadeur voor onze stad", klinkt het.

Lees meer »

Unizo Heuvelland-Mesen organiseert debat met alle kandidaat-burgemeesters

Op maandag 7 oktober organiseert Unizo Heuvelland-Mesen een debat met alle kandidaat-burgemeesters van de gemeente Heuvelland. Dit debat, gemodereerd door journalist Lieven Verstraete, biedt een unieke gelegenheid om rechtstreeks in gesprek te gaan met de kandidaat-burgemeesters over de thema’s die Heuvelland als gemeenschap raken.
The post Unizo Heuvelland-Mesen organiseert debat met alle kandidaat-burgemeesters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 1.000 gebruikers voor de Digibank

Digibank regio Poperinge krijgt bijkomende middelen van Vlaanderen om de werking verder te zetten tot 31 juli 2026. Met het project digibanken wil de Vlaamse overheid het risico op digitale uitsluiting verkleinen via drie gerichte doelstellingen: toegang tot digitale technologie, digitale vaardigheden versterken en een verbeterde digitale toegang tot essentiële diensten.
The post Meer dan 1.000 gebruikers voor de

Lees meer »

Bart Van Opstal uit ‘Big Brother’ naar parlement: “VTM heeft ooit artikel over mij en Vlaams Blok verboden”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »

Na controverse met Joost Klein: nog altijd geen duidelijkheid over deelname Nederland aan Songfestival 

Het is nog altijd niet duidelijk of Nederland volgend jaar zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse openbare omroep AVROTROS heeft van de EBU, de organisator van het Songfestival, uitstel gekregen om een definitieve beslissing te nemen over de deelname. De omroep overweegt om niet langer deel te nemen aan het Songfestival nadat Joost Klein dit jaar werd gediskwalificeerd voor

Lees meer »

Astrid Lafaut (22) geniet nog steeds na van titel als nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Ik ben ontwaakt als een prinses”

Zaterdagavond werd Astrid Lafaut in het Plopsa Theater verkozen tot Miss West-Vlaanderen, tijdens de provinciale finales van Miss België. Zo blijft dit kroontje voor het tweede jaar op rij in De Panne. “Dit is een letterlijke bekroning voor al mijn inspanningen”, glundert ze.
The post Astrid Lafaut (22) geniet nog steeds na van titel als nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Ik

Lees meer »

“Je ongetrainde geest is als een wild paard: hij gaat alle kanten op”: CEO, piloot en arts getuigen over heilzaamheid van meditatie

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden

Na het faillissement van KV Oostende eind vorig voetbalseizoen moest de voltallige kern op zoek naar een nieuwe werkgever. En da’s (bijna) iedereen gelukt. Al zitten er voor sommige jongens echt wel bizarre clubs tussen. Iemand een ticketje naar Andorra, Helsinki of Moskou?
The post Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aan kanker gestorven Mieke Declerck wordt gezicht van Think Pink: “Ze zou dit zeker zo gewild hebben”

In het kader van de internationale actie Race for the Cure organiseert de nationale borstkankercampagne Think Pink op vrijdagavond 4 oktober een wandel- en loophappening in het attractiepark Bellewaerde in Ieper. De Torhoutse Mieke Declerck, die in maart 2023 aan kanker gestorven is, fungeert als gezicht van de actie. “Ze zou dit zeker zo gewild hebben”, zegt haar naaste familie.<br

Lees meer »

Ook in Lombardije duel Evenepoel-Pogacar

Niet alleen volgende week zondag, in de WK-wegrit in Zürich, is het uitkijken naar een duel tussen Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. Ook op zaterdag 12 oktober kruisen de Tour- en Girowinnaar en de tweevoudige olympische kampioen nog één keer de degens. Voor Pogacar is het de apotheose van een seizoensafrondende Italiaanse driedaagse, die hem ook nog aan de start

Lees meer »

Prinses Delphine eert overleden schoonvader en oorlogsheld op oorlogsherdenking in Maastricht

Prinses Delphine (56) heeft haar schoonvader en oorlogsheld John O’Hare herdacht op haar sociale media. Samen met haar gezin was de dochter van Albert II aanwezig op een oorlogsherdenking in Maastricht. Op 14 september was het namelijk 80 jaar geleden dat Maastricht als eerste stad van Nederland werd bevrijd. “Een memorabel weekend”, klinkt het bij een reeks foto’s op Instagram.

Lees meer »

Vriendschap primeert bij Athletic

Athletic Kortrijk maakte drie weken geleden zijn debuut in vierde provinciale E. De Kortrijkzanen deden het met stijl, gingen met 0-1 winnen op Pittem. In de volgende wedstrijden tegen Jong Vijve en vorige speeldag Ruiselede moest de jongste Kortrijkse boreling telkens het onderspit delven.
The post Vriendschap primeert bij Athletic appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goldband zorgde tijdens uitbundig optreden voor ‘aardbeving’ in Rotterdam

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »