Blankenberge zet aandelen klimaatbedrijf te koop: “Waardevolle investering”

Vanaf 22 maart kan je een aandeel kopen voor het Klimaatbedrijf Blankenberge. “Er is geen minimumleeftijd”, zegt schepen van Duurzaamheid, Energie en Klimaatdoelstelling Mitch De Geest. “Je kan als ouder, opvoeder of grootouder bijvoorbeeld ook een aandeel kopen voor je kind of kleinkind.”

Samenwerken aan een duurzame energievoorziening voor de hele stad: dat is de essentie van Klimaatbedrijf Blankenberge. Het is een coöperatieve vereniging met sociaal oogmerk of ‘cvso’, dus elke inwoner kan deelnemen aan én investeren in het project en er ook van profiteren. Je investeert onder meer in zonnepanelen, laadpalen en deelwagens. Het klimaatbedrijf schakelt nu een versnelling hoger, want vanaf 22 maart kan iedereen één aandeel kopen tegen 250 euro.

Mitch De Geest, schepen van Duurzaamheid, Energie en Klimaatdoelstelling: “Dit aandeel geeft recht op een belastingvoordeel via tax shelter. Dat betekent dat je gespreid over vier jaar een belastingvermindering kan genieten van 45% op het bedrag dat je investeert in de aankoop van aandelen. Later kan je ook een percentage aan winst – een dividend – uitgekeerd krijgen.?Je koopt één aandeel per persoon, per rijksregisternummer. Iedereen kan trouwens een aandeel kopen, ook als die niet in Blankenberge woont. Denk maar aan onze tweedeverblijvers. Er is ook geen minimumleeftijd. Je kan als ouder, opvoeder of grootouder bijvoorbeeld ook een aandeel kopen voor je kind of kleinkind. Een waardevol project om in te investeren.”

Er zijn wel slechts duizend aandelen te koop, de boodschap is volgens schepen Mitch De Geest dus er snel bij zijn. “Als coöperant kan je gebruik maken van de elektrische deelwagens, en krijg je bovendien korting op het gebruik van de laadpalen van het klimaatbedrijf”, klinkt het nog. Op woensdagen 20 maart en 24 april vindt om 19.30 uur een infomoment plaats in de feestzaal van het stadhuis. Aandelen zijn te koop vanaf 22 maart om 14 uur via www.klimaatbedrijfblankenberge.be

The post Blankenberge zet aandelen klimaatbedrijf te koop: “Waardevolle investering” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan”

De kostprijs van het woonzorgcentrum in Alveringem verhoogt weer. Het OCMW-bestuur past de dagprijs aan volgens de consumptieprijsindex van april 2024. De oppositie vraagt zich af waar dat eindigt. “Een OCMW-uitbating moet ietwat sociaal blijven. Ik betreur dat dit onbespreekbaar is”, zegt PRO-raadslid Emma Breyne.
The post Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan” appeared first

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »