Vlaanderen krijgt advies om aantal vluchten op Brussels Airport te plafonneren

Het aantal vliegbewegingen op Brussels Airport plafonneren en de stille weekendnachten verstrengen. Dat zijn enkele opvallende voorwaarden die voorgesteld worden in het laatste advies aan de Vlaamse regering voor het verlenen van een nieuwe omgevingsvergunning aan Brussels Airport. 

Meer krantenkoppen in België

“De Seine is eigenlijk een veredelde riool. Wat een antireclame voor Parijs”: Marc Herremans ziet farce rond triatlon met lede ogen aan

Wat! Een! Soap! Vervuild Seine-water, nachtelijke annulaties, plannen voor een duatlon-alternatief: de triatlonsport gaat op de Olympische Spelen ongewild zwaar door het stof. Ex-topatleet en Marten Van Riels voormalige coach Marc Herremans ziet het met lede ogen aan. Maar heeft ook een duidelijke boodschap voor al wie er het hart van in is.

Lees meer »

Hoe twintig jaar geleden een perfect te voorkomen gasexplosie in Henegouwen 24 mensen het leven kostte

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Intersekse atleten een recent fenomeen? Al in de jaren 30 waren ze veel besproken

Atleten die niet binnen het hokje ‘man’ of ‘vrouw’ passen, worden vaak beschouwd als een recent fenomeen. Toch bestonden in de jaren 30 al intersekse sporters die de internationale media haalden. Aanvankelijk werd voornamelijk positief over hen geschreven, maar zeker vanaf de Olympische Spelen van 1936 kreeg het idee dat intersekse atleten een ‘oneerlijk voordeel’ zouden hebben, de bovenhand.

Lees meer »

LIVE. Iran waarschuwt Israël: “Nieuwe militaire avonturen in Libanon kunnen onvoorziene gevolgen hebben”

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen

Lees meer »

Caravans en camper populairder dan ooit in Nederland

In Nederland zijn er nu 620.000 caravans en kampeerauto’s. Dat is een recordaantal. Vorige maand zijn er zelfs een kwart meer verkocht dan tijdens dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI).

Lees meer »

Patrick treft om de haverklap deelsteps aan in zijn voortuin: “De volgende step gooi ik in de afvalcontainer”

Patrick De Rechter (65) uit Sint-Niklaas is het beu om quasi ieder weekend deelsteps aan te treffen in zijn voortuin. De stepzone eindigt vlak voor zijn woning, waardoor de voertuigen automatisch stoppen en dat is voor gebruikers blijkbaar reden genoeg om de steps over zijn metershoge omheining of zelfs midden op straat te gooien. “Vroeg of laat gebeurt er hier

Lees meer »

Cercle Brugge neemt nipt de maat van Kilmarnock in terugmatch en haalt derde voorronde Europa League

Cercle Brugge heeft zich donderdagavond voor de derde voorronde van de Europa League gekwalificeerd. In zijn terugwedstrijd van de tweede voorronde versloeg Cercle in eigen huis het Schotse Kilmarnock met 1-0, nadat de heenmatch in Schotland vorige donderdag op een 1-1-gelijkspel was geëindigd.
The post Cercle Brugge neemt nipt de maat van Kilmarnock in terugmatch en haalt derde voorronde

Lees meer »

Wordt Adeles concert in München afgelast vanavond? “Ze kwam niet opdagen voor repetitie door extreme weersvoorspellingen”

Donkere wolken pakken zich samen boven het optreden van Adele vrijdagavond in München. Ook letterlijk: volgens de weersvoorspellingen zal er een storm over de Duitse stad trekken. En zo komt de aftrap van Adeles concertreeks in het gedrang. Dat de Britse nachtegaal haar generale repetitie heeft afgelast, doet fans vrezen voor een annulatie.

Lees meer »