Moeder (33) gebruikt drugs in bijzijn van dochter maar kickt net op tijd af: opschorting van straf

Een 33-jarige vrouw uit Veurne heeft zich met het zwaard van Damocles boven het hoofd nét op tijd herpakt. Ze riskeerde een zware straf omdat ze verslaafd was aan drugs én zelfs gebruikte in het bijzijn van haar minderjarige dochter. Maar de vrouw leverde nu een fikse inspanning, kickte in enkele maanden tijd af en krijgt nu de gunst van de opschorting. En geen strafblad.

De vrouw liep toevallig tegen de lamp toen een politiepatrouille te voet aan haar woning in Veurne passeerde, midden vorig jaar. De politiemensen werden een sterke cannabisgeur gewaar tot op straat. Ze belden aan en mochten het huis binnengaan. Binnen bleek een 33-jarige moeder te wonen. De vrouw had er net cannabis gebruikt in het bijzijn van haar minderjarige dochter. “En dat is een verzwarende omstandigheid”, sprak de procureur. “Bovendien gaf de vrouw ook toe dat ze niet alleen cannabis voor haar kocht, maar er ook af en toe aan haar broer ging geven. Juridisch is dat gelijkgesteld met verkoop.” Daarom riskeerde de vrouw een zware straf van acht maanden cel en 8.000 euro boete.

Afgekickt

De vrouw schrok echter danig van het feit dat ze na de inval van de politie erop gewezen werd dat haar een zware straf boven het hoofd ging én haar dochter in het slechtste geval zelfs bij haar weggehaald kon worden. “Haar ogen zijn dan echt geopend”, sprak haar advocaat tegen de rechter. “En we kunnen u nu trots zeggen dat ze volledig clean is. Ze deed echt een fikse inspanning om snel af te kicken en is volledig af van de drugs. We bewijzen dat nu ook met al deze testen.”

De rechter had nu wel oren naar een milde bestraffing. De vrouw kreeg nu de gunst van de opschorting onder voorwaarden en moet zich verder laten begeleiden. Ze krijgt dus ook geen strafblad. (JH)

The post Moeder (33) gebruikt drugs in bijzijn van dochter maar kickt net op tijd af: opschorting van straf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen”

Een 49-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 25 maanden cel gekregen voor een resem diefstallen aan de kust en in Antwerpen. Salah B. schuwde het geweld niet. Het parket had achttien maanden cel gevorderd.
The post Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »