Spiegeltent op Hulstplein tijdens 65ste Europafeesten: “Link met de beginjaren”

De 65ste Europafeesten in Tielt, die dit jaar van 5 tot en met 7 juli plaatsvinden, krijgen een nieuw ingrediënt. Voor het eerst zal er op het heraangelegde Hulstplein een spiegeltent komen te staan.

Naast vaste waardes zoals de marktoptredens, de straatanimatie en de braderie pakt het stadsbestuur uit met iets nieuws, naar aanleiding van de 65ste editie. “De voorbije jaren werden de Europafeesten steevast geopend op de Markt, maar in de prille beginjaren gebeurde die officiële opening op het Hulstplein”, legt het stadsbestuur uit. “Met een spiegeltent op het Hulstplein leggen we tijdens deze jubileumeditie dus opnieuw de link met die beginjaren.”

Die spiegeltent zal tussen 24 juni en 7 juli het decor vormen van een gevarieerd cultureel programma met muziek, theater, dans en comedy, dat in samenwerking met Tieltse verenigingen wordt samengesteld. Welke optredens er in die tent geland staan, zal later bekend gemaakt worden. Ook de namen die deze zomer op het podium op de Markt staan worden later nog bekend gemaakt. (SV)

The post Spiegeltent op Hulstplein tijdens 65ste Europafeesten: “Link met de beginjaren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wevelgem is dit najaar de Troosthoofdstad van Vlaanderen: hoogtepunt wordt het slotmoment en het plaatsen van 10.000 kaarsjes

Vorig jaar Troostgemeente, dit jaar Troosthoofdstad van Vlaanderen, een mooi en logisch gevolg van het troostbeleid waar de gemeente deze legislatuur heeft op ingezet. Als Troosthoofdstad vindt hier niet alleen het slotmoment plaats met tal van artiesten, er komen in aanloop naar 1 november ook een hoop troostproducties zoals het plaatsen van meer dan 10.000 kaarsjes.
The post Wevelgem

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »