Dromen van finale? Gunstige loting voor Club in kwartfinale Conference League

Club Brugge neemt het volgende maand in de kwartfinales van de Conference League op tegen het Griekse PAOK, niet meteen een onhaalbare tegenstander, zo wees de loting vrijdagmiddag in het Zwitserse Nyon uit.

Blauw-zwart kwam bij deze open loting als eerste team uit de trommel en speelt dus als eerste thuis, een nadeel in de knock-outfase. Die heenwedstrijd wordt op donderdag 11 april in het Jan Breydelstadion afgewerkt, de terugwedstrijd een week later in het altijd broeierige Saloniki.

Negen jaar geleden

Voor Club Brugge is het de eerste keer in negen jaar dat ze bij de laatste acht in een Europese beker staan. In het seizoen 2014-2015 werden de kwartfinales van de Europa League bereikt, maar daarin bleek het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk nipt te sterk. Nadien volgden wel nog heel wat mooie campagnes in de groepsfase van de Champions League, met de kwalificatie voor de tweede ronde van vorig seizoen als absolute uitschieter.

In het spoor van Antwerp?

Als Club doorstoot, staat er voor het eerst in 31 jaar een Belgische ploeg in de halve finales van een Europese beker. In het seizoen 1992-1993 ging huidig landskampioen en Bekerwinnaar Antwerp in de halve finales van de Europacup II, dat was destijds de Europese Beker voor Bekerwinnaars, voorbij het Russische Spartak Moskou, na een memorabele terugwedstrijd op de Bosuil, die met 3-1 gewonnen werd. Daardoor werd de 1-0-nederlaag van eerder in de heenwedstrijd in de Russische hoofdstad rechtgezet. In de finale in het Londense Wembleystadion werd tot slot met 3-1 verloren van het Parma van Georges Grün. Een seizoen eerder, in 1991-1992, stond Club Brugge voor het laatst in de halve finales in Europa. In diezelfde Europacup II werden ze bij de laatste vier uitgeschakeld door Werder Bremen.

The post Dromen van finale? Gunstige loting voor Club in kwartfinale Conference League is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Belgium stuurt met 164 atleten grootste delegatie sinds 1928 naar parijs: “Grote kwantiteit, maar ook veel kwaliteit”

Op de Olympische Spelen in Parijs zullen 164 sporters, 82 mannen en 82 vrouwen, de Belgische kleuren verdedigen. Er zijn ook zestien reserven (negen mannen en zeven vrouwen) geselecteerd. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zaterdag bekend. “Een eerste succes als resultaat van een goede samenwerking”, aldus Cédric Van Banteghem (CEO BOIC).

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »