Etienne Nollet (77), gewezen uitbater van krantenwinkel Kubus in Langemark, is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Etienne Nollet (77) uit Geluwe overleden. Begin januari 2001 werden hij en zijn echtgenote Anny Vannevel in de Boezingestraat in Langemark uitbaters van kranten- en boekenzaak Kubus.

Etienne werd geboren in Menen, liep school in Geluwe en bleef op zijn zestiende thuis om op de ouderlijke tabaksboerderij te werken. Hij voetbalde in de eerste ploeg van SK Geluwe en liep ook crossen in het shirt van atletiekclub AVR Roeselare.

Vele slapeloze nachten

Na hun huwelijk in 1969 namen Etienne en Anny de ouderlijke hoeve over. “Jaarlijks teelden we op twee hectare grond 8.000 kilo tabak”, aldus Etienne destijds in KW. “Naast tabak hadden we ook 100 zeugen op ons bedrijf en dat was een hele karwei gekoppeld aan vele slapeloze nachten.”

Kubus

“Anny stond alleen met de varkens toen ik twaalf jaar als chauffeur voor een brandstoffenhandel rondtoerde. In 1997 kreeg ik een aantal overbruggingen aan mijn hart en toen besloten we om iets anders te gaan doen.” In de Kubus begonnen ze dus aan een nieuw verhaal. Ze beleefden er alvast een mooie tijd. “Ongelooflijk hoe los men met ons optrok”, aldus Etienne toen in KW. “Ook bij de verenigingen en clubs werden we op handen gedragen. Dank zij de hulp van al deze mensen was het een kleine stap.”

Politiek

In juni 2007 stopten ze met hun winkel en namen Jimmy Derck en Evelyne Dejaeghere de Kubus over. Etienne en zijn echtgenote verhuisden naar de Beselarestraat in Geluwe. Etienne was de vader van twee kinderen Stefan en Veronique.

Etienne hielp zijn zoon Stefan veel, zaakvoerder van de garage Nova Motor in Geluwe. Ondanks zijn ziekte was zijn inzet groot en toonde hij veel moed en karakter. Etienne was ook geïnteresseerd in de politiek. Zo stond hij voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2000 op de lijst van VLD.

De uitvaart gaat door op dinsdag 19 maart om 10 uur in de Sint-Dionysiuskerk.

The post Etienne Nollet (77), gewezen uitbater van krantenwinkel Kubus in Langemark, is overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »

Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp”

De Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen in het Lodewijk Makeblijdecollege. Animatoren krijgen een vrijwilligersvergoeding, lesgevers krijgen een contract bepaalde duur met een vergoeding per uur.
The post Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »