Landelijke Gilde Heestert leert haar leden dansen

De Landelijke Gilde Heestert heeft opnieuw een mooi jaarprogramma uitgewerkt. Opvallend daarin: voor het eerst sinds lange tijd zat daarin weer eens een reeks danslessen.

“In januari gingen we met een veertigtal mensen op bezoek naar de suikerfabriek van Fontenoy en hielden we onze nieuwjaarsreceptie waarop we een honderdtal leden met hun gezin mochten verwelkomen. En op vraag van heel wat leden organiseren we na een lange tijd weer een danscursus, over vier lessen onder leiding van Luc Vlieghe. Met dertien koppels is het een ontspannende activiteit, die op 19 maart alweer eindigt.”

Vorige zaterdag trok men naar de Zwevegemse schietstand en op vrijdag 5 april geeft men een workshop ‘Trappist en zoveel meer’. Op dinsdag 7 mei is er de mis voor de vruchten der aarde op de hoeve Desrumaux. Een maand later gaat men op wandel, en op zondag 30 juni is er ‘Ontbijt op den buiten’ bij Luc en Dorine Baert. In juli en augustus staan enkele fietstochten op het programma en op 31 augustus en 1 september vinden de alom gekende Hoevefeesten opnieuw plaats.

Platteland

Er zijn zo’n 600 lokale afdelingen van de Landelijke Gilde. “Landelijke Gilde is een vereniging die mensen met een hart voor het platteland samenbrengt en zich inzet voor een vitale toekomst voor het platteland en zijn bewoners. Het hele jaar door organiseren ruim 6.000 vrijwilligers in de lokale afdelingen leuke activiteiten. Wij brengen mensen samen in een gezellige sfeer, waar amusement, ontmoeting en genieten centraal staan, en dragen op die manier bij aan dorpen waar heel wat te beleven valt en waarin mensen elkaar kennen.”

De Landelijke Gilden zetten zich dagelijks in voor levenskrachtige dorpen en een vitaal platteland. “Duurzame mobiliteit, klimaatvriendelijk tuinieren, ruimte voor ontmoeting en bescherming van de open ruimte… Het zijn voorbeelden van thema’s die ons nauw aan het hart liggen.” (Geert Vanhessche)

Wie wil aansluiten bij de afdeling in Heestert, kan contact opnemen via [email protected].

The post Landelijke Gilde Heestert leert haar leden dansen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppy disks, oftewel, diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met

Lees meer »