SK Snaaskerke (2A) hoopt barragewedstrijd te ontlopen

“Het gaat beter!” Aan het woord is Jarne Vandenbrande (23), kapitein van tweedeprovincialer SK Snaaskerke. De club hoopt de zes resterende matchen plaats veertien en de barragewedstrijden voor het behoud te ontlopen.

KSK Snaaskerke is zes opeenvolgende speeldagen ongeslagen. Bij Lichtervelde en thuis tegen Lissewege boekten Jarne Vandenbrande en maats twee zeges op rij. “Voor Lissewege speelt het dit seizoen niet zo’n grote rol meer want de club degradeert vrijwillig naar vierde provinciale”, weet de aanvoerder. “Dat zag je op het veld. De bezoekers waren minder fel en hanteerden de lange bal. Die haalden wij er vaak uit. We dwongen heel wat kansen af en scoorden twee keer.”

Waarmee Vandenbrande, officer voor ICO in de haven van Zeebrugge, een pijnpunt aanraakt. “Efficiëntie in de zestien van de tegenstander is ons struikelblok”, zucht hij. “Soms ontbreekt de gretigheid in de box. Dat speelde ons dit seizoen al enkele keren parten.”

Dankzij twee driepunters op rij heeft Snaaskerke haar lot in eigen handen. We gaan er vanuit dat De Haan en Tielt rechtstreekse degradatie naar derde niet meer kunnen ontlopen. Dosko St-Kruis en Diksmuide B tellen 27 punten, Snaaskerke heeft één en Daring Brugge twee punten meer. Ook Lissewege, met 31 punten, kan nog naar de barrageplaats tuimelen.

“We trekken nog naar Diksmuide B en Dosko St-Kruis en spelen tussendoor op speeldag 28 thuis tegen Daring Brugge”, weet Jarne Vandenbrande. “In die wedstrijden moeten we het doen. Dat we twee van deze drie matchen buitenshuis spelen, is geen nadeel. Want op verplaatsing pakken we redelijk wat punten.” Een waarschuwing voor Heist, de volgende tegenstander. “Als we daar iets rapen is dat bonus”, benadrukt Vandenbrande die al van z’n vierde jaar bij Snaaskerke voetbalt. “Voor ons moet het komende zondag niet. Al is in de strijd om de barrageplaats te ontlopen elk punt welkom.” (HF)

Zondag 17 maart om 15 uur: KFC Heist – SK Snaaskerke.

The post SK Snaaskerke (2A) hoopt barragewedstrijd te ontlopen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Al bijna honderd doden door storm Helene in zuidoosten VS

Vijf Amerikaanse staten in het zuidoosten van het land melden gezamenlijk 93 doden sinds de storm Helene donderdag aan land kwam, bericht ‘CNN’. North Carolina werd met 37 doden het zwaarst getroffen. Autoriteiten in South Carolina melden 25 doden, in Georgia 17, in Florida 11, in Tennessee 2 en in Virginia 1.

Lees meer »

Oproep | Voelt u zich als oudere werknemer nog thuis op de werkvloer?

“Langer gezond werken”: het klinkt goed, maar voor oudere werknemers vallen die laatste jaren voor het pensioen niet altijd mee, zeker nu ze langer moeten werken. Misschien herkent u dat? Ervaart u weinig respect voor uw bagage? Investeert uw chef niet meer in uw ontwikkeling, is er weinig waardering voor wat u doet? Bent u het slachtoffer van vooroordelen? De

Lees meer »

Dortmund laat geen spaander heel van Celtic, ook Barcelona en Inter winnen makkelijk

Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten in de Champions League. Borussia Dortmund, Barcelona en Inter Milaan hebben met duidelijke cijfers gewonnen in eigen huis. De Duitsers deden dat op indrukwekkende manier tegen Celtic (7-1) en dankten vooral Karim Adeyemi voor zijn drie goals in één helft. Barcelona rolde Young Boys Bern probleemloos op (5-0) en Inter had geen kind aan

Lees meer »

Wijnendalestraat in Beveren zit in een nieuw jasje: “Voortaan een veilige verbinding voor fietsers in een groen kader”

De Wijnendalestraat zit volledig in het nieuw. De belangrijke invalsweg naar de Roeselaarse deelgemeente Beveren kreeg nieuwe fietspaden en is inmiddels een pak groener. In het bijzijn van een grote groep bewoners werd de straat woensdagavond officieel heropend.
The post Wijnendalestraat in Beveren zit in een nieuw jasje: “Voortaan een veilige verbinding voor fietsers in een groen kader” appeared

Lees meer »

Ex-leraar De Parel verdacht van zedenfeiten 20 jaar geleden, man werd nog genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar’

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een voormalige leraar van vrije basisschool De Parel in Lichtaart (Kasterlee). De 61-jarige man uit Vorselaar zou ruim twintig jaar geleden de seksuele integriteit van een aantal leerlingen hebben aangetast. “Enkele oud-leerlingen hebben hierover verklaringen afgelegd”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Lees meer »

“Toen hij het mes op mijn keel zette, dacht ik dat het gedaan was”: Inge (58) gewelddadig overvallen in eigen winkel

“Waarom nam hij niet het geld, maar zoiets persoonlijks mee?” Die vraag blijft door het hoofd van Inge (58) spoken nadat ze gewelddadig werd overvallen in haar eigen naaiwinkel. Een volledig gemaskerde man bedreigde haar met een mes en rukte dan haar gouden kettingen los. De politie verspreidt via ons programma twee foto’s van de overvaller in de hoop dat

Lees meer »