Vondels vzw zwaait de deuren open tijdens de Dag van de Zorg

Vondels vzw laat iedereen op zondag 17 maart kennismaken met het nieuwbouwproject in de Siegenlaan 3 in Ieper. De nieuwbouw kadert in het concept ‘Gastvrij wonen in de stad’ dat Vondels vzw hoog in het vaandel draagt.

Ingebed in buurt

Vondels vzw biedt ondersteuning aan meerderjarige personen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd.

“Wij geloven erin dat wonen voor mensen met een beperking zoveel mogelijk een plaats moet krijgen ingebed in de buurt. We kiezen ook bewust voor kleinschaligheid en diversiteit in het aanbod”, aldus Bianca Decroix namens Vondels vzw. “De voorbije jaren hebben we met Vondels sterk geïnvesteerd in het vernieuwen van het woonaanbod voor volwassen personen met een beperking in de regio Ieper.”

“Op zondag 17 maart openen we ons gloednieuw gebouw in de Siegenlaan. Naast een aantal gemeenschappelijke veelzijdige ruimtes, wonen op het gelijkvloers zeven bewoners in een leefgroep. Boven zijn er zeven studio’s met ondersteuning. Er zijn ook twee kortopvangkamers voorzien. In avant-première kan je onze nieuwbouw ontdekken. Onze fiere bewoners leiden iedereen graag rond van 10 tot 17 uur. Om 13.30 uur en om 15.30 uur kan je ook genieten van een optreden van poppentheater Tjsif Tsjaf”, besluit Bianca Decroix.

Lekkere producten

Op zondag 17 maart kan je ook terecht in dagcentrum De Pelgrim in Wulvergem, waar de troeven van de drie dagcentra in de kijker geplaatst worden.

In een groene omgeving en in nauwe samenwerking met de buurt kan je er proeven van de werking, ateliers en lekkere producten. Op dezelfde dag kan je ook terecht bij Soeperheroes in Ieper. (EG)

The post Vondels vzw zwaait de deuren open tijdens de Dag van de Zorg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe het vrouwenwielrennen boomt dankzij Kopecky: “Lotte is een ‘Flandrienne’, weerbaar en nuchter. Daar houden Vlamingen wel van”

Het vrouwenwielrennen boomt als nooit tevoren. Op tien jaar tijd zijn de kijkcijfers met 50 procent gestegen – wedden dat we dit weekend ook weer massaal de tv aanzetten voor het WK gravel? Veel heeft natuurlijk te maken met Lotte Kopecky (28), de juiste vrouw op het juiste moment. “De vrouwenkoers stond te springen om populair te worden, het was

Lees meer »

Het vergeten land van Vlaanderen

In maart 2022 schreef Jeremie Vaneeckhout een boek over de problemen van het landelijke Vlaanderen, met als titel ‘Vergeten land. Een roadtrip door Vlaanderen’. Vaneeckhout was op dat moment nog geen voorzitter van Groen, hij was wel 6 jaar lang schepen geweest in het landelijke Anzegem, in West-Vlaanderen. Een baan die hij in 2019 inruilde voor het ambt van Vlaams

Lees meer »

“We gaan efficiënter met de kansen moeten omspringen”: SV Gullegem moet dringend puntenpakken

FC Gullegem slikte vorige speeldag aan huis tegen hekkensluiter Lebbeke de derde nederlaag op rij. Zondag wacht een moeilijke verplaatsing naar Westhoek. “We gaan efficiënter met de kansen moeten omspringen”, hoopt T1 Stefaan Deloose.
The post “We gaan efficiënter met de kansen moeten omspringen”: SV Gullegem moet dringend puntenpakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

AZ Oostende is één jaar na de fusie ambitieus en wil radiotherapie naar Oostende halen: “Van onschatbare waarde voor onze patiënten”

Een jaar na de fusie van de twee Oostendse ziekenhuizen zet AZ Oostende nieuwe stappen om naar een volwaardig tweecampussenmodel te groeien. De acute zorg wordt gecentraliseerd in campus Damiaan met een eengemaakte spoeddienst vanaf januari, maar er wordt ook volop geïnvesteerd in campus Serruys. Ondertussen krijgt het ziekenhuis heel wat patiënten over de vloer. “Onze materniteit bereikt dit jaar

Lees meer »

JOOW trekt met veel jong talent naar de verkiezingen in Lendelede

JOOW trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met 11 kandidaten. De nog maar recent gestichte partij moest de klus klaren in enkele weken. “En dat was uiteraard niet eenvoudig”, zegt lijsttrekker Jeroen Vandewaetere. “Maar ondanks alles hebben we veel jongeren kunnen motiveren om met ons mee te doen.” Toen Vicky Devreese uit N-VA+Trots stapte (omdat ze onvoldoende betrokken werd bij de werking)

Lees meer »

Dienstencheques worden in de toekomst ook geïndexeerd (en zullen daardoor binnen 5 jaar opnieuw 1 euro duurder worden)

De nieuwe Vlaamse regering heeft al beslist dat de prijs van één dienstencheque stijgt van 9 naar 10 euro, maar in een gesprek met deze krant zegt Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) dat de prijs gekoppeld wordt aan de spilindex. Dat betekent dat een dienstencheque binnen vijf jaar hoogstwaarschijnlijk nog een euro duurder wordt.

Lees meer »